"Ki gépen száll fölébe..."

"Ki gépen száll fölébe..."

2019. 04. 27.
Megosztás


A 2020-as tokiói olimpia, illetve a lausanne-i téli ifjúsági olimpia szervezői is reformokat jelentettek be a játékok légi közlekedésével kapcsolatban. A japánok egy katonai bázist alakítanának át a világversenyre, míg Svájcban a repülőtér már most ötkarikás színekben pompázik.

Az amerikai Stars and Stripes katonai magazin szerint Japán az amerikaiak Yokota hadászati légibázisát is igénybe szeretné venni kereskedelmi utak lebonyolítására.

A 2020-as tokiói olimpia várhatóan hatalmas légi forgalmat fog generálni. A japán fővárostól északkeletre található amerikai bázis jelentősen megkönnyítheti a légi közlekedést a játékok előtt, alatt és után. A légikikötőt 2011-ben már használták kereskedelmi célokra – akkor a földrengés és a szökőár miatt a Narita reptér forgalmát irányították át ide.

A repülőgépek nagy része Tokió két kiemelt repterét – a Narita Nemzetközi Repülőteret és a Haneda Repülőteret – fogja használni, ezek forgalmát csökkentheti Yokota bevonása.

Eközben Lausanne-ban is komoly intézkedések zajlanak a 2020-as téli ifjúsági játékok közlekedése kapcsán.

A szervezők a genfi reptérrel kötöttek együttműködési szerződést. A játékok színeibe és motívumaiba öltöztetett elektromos buszok szállítják majd az utasokat a reptér környékén egészen az esemény kezdetéig. A társulás mindkét fél számára remek lehetőség lesz a közös kommunikációra, valamint egyedi élményt jelenthet a helyszínre érkező nézők és sportolók számára.

(Forrás: insidethegames.biz, lausanne2020.sport)