Kilenc jelölt verseng a Sportolói Bizottsági tagságért (is) Szocsiban

Kilenc jelölt verseng a Sportolói Bizottsági tagságért (is) Szocsiban

2013. 12. 18.
Megosztás

Kevesebb, mint két hónap van hátra és az olimpiai faluk megnyitják kapuikat Szocsiban, a világ minden sarkából érkező sportolók számára. Ez az esemény egyben a NOB Sportolói Bizottsága választásainak kezdetét is jelenti. Január 30. és február 19. között minden 2014-es téli olimpikon leadhatja voksát két társára, akik a Sportolói Bizottság képviselői lehetnek.

Összesen kilenc jelölt van, akikre szavazni lehet, közülük mindenki vagy Vancouverben, vagy Szocsiban részt vett, vagy részt vesz téli olimpián. Szavazni az úgy nevezett „NOB területeken” lehet majd a három falu étkezőiben.

A választás eredményei február 20-án 14:00-kor derülnek ki a part menti olimpiai falu média központjában. A két megválasztott sportoló ezután NOB tagságot kap.

A Sportolói Bizottság jelenleg 22 tagot számlál, akik volt-vagy jelenlegi olimpikonokból tevődnek össze. Ők jelentik a sportolók hangját az olimpiai mozgalomban és az ő dolguk társaik érdekeinek védelme is. A bizottság a NOB és a sportolók közötti kapcsolat, így tagjai be vannak vonva a NOB kulcsfontosságú tevékenységeibe. Részt vesznek az olimpiai játékokra pályázó városok értékelésében, a sportprogram kialakításában és a dopping elleni küzdelemben is. A sportolókból álló csoport felügyeli a NOB Sportolói Karrier Programját, amely az oktatás és az elhelyezkedés kérdéseivel foglalkozik az aktív és visszavonult versenyzők pályájával kapcsolatban. A bizottság elnöke Claudia Bokel, egyben a NOB Végrehajtó Bizottságának is tagja.

A szavazási kézikönyv és a jelöltek listája ide kattintva megtekinthető.

(Olympic.org)