„Kína minden ígéretét teljesíti”

„Kína minden ígéretét teljesíti”

2015. 08. 24.
Megosztás

Az atlétikai világbajnokság apropóján Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere találkozott Hszi Csing-ping kínai elnökkel Pekingben, mely júliusban elnyerte a 2022-es téli olimpia rendezési jogát.

Az egyeztetésen Hszi Csin-ping kiemelte: Kína minden ígéretét teljesíti, méltó házigazdája lesz a hét év múlva esedékes téli játékoknak.

A Madárfészekben – mely 2022-ben a megnyitó színhelyéül szolgál majd, ahogy tette azt 2008-ban is – tartott találkozón a kínai elnök aláhúzta, hogy a 2022-es olimpiai rengeteg lehetőséget kínál Kína társadalmi és gazdasági fejlődésére nézve, és nem csupán az ország 1,3 milliárd polgára számára, hanem az egész világon népszerűsíteni fogja a téli sportokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke gratulált Hszi Csin-Pingnek a sikeres pályázathoz, majd háláját fejezte ki, hogy a nagyhatalom vezetője elkötelezett az olimpiai eszmék és értékek mellett.

„A 2022-es téli olimpiai kiváló lehetőség Peking, a régió és Kína egésze számára” – fogalmazott Thomas Bach, aki javasolta, hogy a szervezők vonják be a téli sportok nemzetközi szakértőit az előkészületekbe.

A vezetők megvitatták az Olimpiai Csatorna fejlesztéseit is, mely Csin-Ping szerint rendkívül fontos előrelépésnek számít az olimpiai mozgalom életében.