Kiss László: "Ütőképes csapattal készülünk Nanjingra!" (videóval)

Kiss László: "Ütőképes csapattal készülünk Nanjingra!" (videóval)

2014. 03. 26.
Megosztás

Az első ifjúsági olimpia sikertörténet a magyar úszósport számára. Kapás Boglárka, Biczó Bence és Bernek Péter összesen 4 aranyérmet úszott "össze", ehhez jött még Bogi ezüstje és Zámbó Balázs bronzérme. Az úszás így 6 éremmel a legsikeresebb sportágunk volt Szingapúrban. A hagyományok feladják a leckét Nanjingra...

A barcelonai, 2013-as vízes világbajnokságon a magyar úszók olyan jól teljesítettek, hogy 4 fiú és 4 leányversenyző képviselheti Magyarországot az idei ifjúsági ötkarikás eseményen, ahol az 1996. január 1. és 1999. december 31. között született úszók állhatnak majd rajtkőre.

"A második ifjúsági olimpia nagyon fontos programja a Magyar Úszó Szövetségnek. Mindenképp kötelez az előző esemény négy aranya, szeretnénk méltóan szerepelni" - mondta a mob.hu-nak Kiss László szövetségi kapitány, aki két versenyzőt, Szilágyi Liliánát és Horváth Dávidot név szerint megemlít lehetséges résztvevőként, de természetesen bízik a többi fiatalban is, akikkel ütőképes csapatot alkothatnak majd nyáron Nanjingban.

Kiss László a kvalifikációról az alábbi videóban beszél. A szakember már a 2017-es ifjúsági világbajnokság és a 2021-es felnőtt Eb jegyében nyilatkozott.

(Fotó: MOB/Kovács Anikó)