20240725 MA ferfi kezilabda edzes 016

Kitörő örömmel edzettek a férfi kéziseink

2024. 07. 25.
Megosztás

Régi cimborák, másképp egykori és akár mai klubtársak találkoznak, amikor a kézilabda-válogatottak váltják egymást az olimpia falubéli edzéshelyszínén – amit nem is olyan könnyű megtalálni.


Máris túlvan az első üdvrivalgáson és ütemes éljenzésen a férfi kézilabda-válogatottunk, ráadásul ehhez csak egy délelőtti edzéskezdés szükségeltetett.

Részleteiben az történt, hogy a tegnap érkezett küldöttség még nem tanulta ki az olimpiai falu minden kanyarját, így a tréning meghirdetett kezdési időpontjában a többség ugyan már a gyakorlócsarnokban melegített, de négy-öt játékosnyi hiány azért mutatkozott, és a szövetségi kapitány sem volt jelen.

20240725 MA ferfi kezilabda edzes 017
MOB-Média/Molnár Ádám

Persze néhány perccel később ők is befutottak, de amint a terembe léptek, a már ott lévőkből kitört a szarkasztikus kacaj, tapsolás, éljenzés, miegyéb. Ezt a későn érkezők egyike, Mikler Roland rutinos mosollyal és a pillanat digitális megörökítésével nyugtázta, Chema Rodríguez viszont mediterrán hevültséggel morgott vissza, hozzátéve, hogy bonyolult a falu szerkezete, igazán nem ő tehet az eltévelyedésről.

Az edzésre érkezés egyébként is tartogatott érdekességeket, mert amolyan részecskeütközésnek lehettünk szemtanúi, amint a mieink és az előttük gyakorló spanyol válogatott tagjai összefutottak az odavezető úton.

Az egyik sávban Fazekas Gergő és Abel Serdio; a másikon Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland és Imanol Garciandia, a harmadikon Ligetvári Patrik és Agustin Casado kupaktanácsa alakult ki, miközben a minden magyarnak ismerős Jorge Maqueda és minden spanyol honfitársa, Chema Rodríguez is üdvözölt boldog-boldogtalant.

20240725 MA ferfi kezilabda edzes 021
MOB-Média/Molnár Ádám

A mesterünk amúgy is humoros kedvében volt – már az út elején, mielőtt a csevegések után eltévedt volna –, kellő öniróniával idézte fel a saját ötkarikás múltját, ami nem egy sikertörténet.

„2008-ban elszakadt az Achillesem, így lemaradtam Pekingről – kezdte a felsorolást. – Jött 2012 és London, úgy nézett ki, minden rendben, majd a szövetségi kapitány, Valero Rivera az utolsó pillanatban kirakott a keretből. Rio idején a Veszprém játékosa voltam, arra az olimpiára viszont nem jutott ki Spanyolország, utána pedig már visszavonultam, tehát Tokió szóba sem jött.”

20240725 MA ferfi kezilabda edzes 07
MOB-Média/Molnár Ádám

Most azonban már 2024-et írunk és Párizsban vagyunk, ahol a férfi kéziseink első feladata szombat délelőtt 11-kor Egyiptom lesz, majd sorban következik még a csoportkörben Argentína, Norvégia, Dánia és a házigazda Franciaország.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.


IMG 20240723 134117
MOB-Média

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.