„Kiválóan haladnak a riói előkészületek”

„Kiválóan haladnak a riói előkészületek”

2015. 02. 26.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottsága „komoly előrelépést” tapasztalt nyolcadik helyszíni látogatásán a 2016-os riói olimpia előtt.

A bizottságot vezető Naval el-Mutakavel (képünkön) elmondta:

„Nagy örömünkre szolgált, hogy Thomas Bach NOB-elnöknek bemutathattuk, milyen fejlődés indult be a játékok kapcsán. A Barra és a Deodoro Olimpiai Parkban tapasztalt előrelépések biztatóak, mindkettő fantasztikus örökséget hagy majd a riói emberekre és a brazil sportolókra” – fogalmazott.

El-Mutakavel kiemelte, huszonegy teszteseményt terveznek az idei évre, és a világ legsikeresebb sportolói közül többen is kipróbálják a játékok leendő versenyhelyszíneit.

„Rio és annak kormánya is mindent megtesz azért, hogy időben elkészüljenek. A golfpályánál, a velodromnál és a lovaspályánál is rendkívül feszesek a határidők, sűrűk lesznek a következő hónapok.”

Carlos Nuzman, a szervezőbizottság elnöke ígéretet tett arra, hogy semmi sem fogja beárnyékolni az első dél-amerikai játékokat.

„Megtiszteltetés volt a számunkra, hogy fogadhattuk Thomas Bachot és a koordinációs bizottság tagjait. Ahogy a tervezésiből egyre inkább a megvalósítási fázisba lépünk, úgy vagyunk egyre eltökéltebbek” – nyilatkozta a sportvezető.

„Egy ekkora projekt esetében mindig lesznek akadályok, de a NOB, valamint a kormány három szintje segít abban, hogy túllendüljünk rajtuk. Elkötelezettebbek vagyunk, mint valaha.”

Thomas Bach és a koordinációs bizottság tagjai találkoztak Dilma Rousseff brazil elnök asszonnyal, de a NOB első embere egyeztetett Rio állam kormányzójával (Luiz Fernando Pezao), Rio város polgármesterével (Eduardo Paes) és a brazil sportminiszterrel (George Hilton) is.

(MOB)