Koordinációs bizottsági látogatás a 2019-es EYOF-ra készülő Szarajevóban

Koordinációs bizottsági látogatás a 2019-es EYOF-ra készülő Szarajevóban

2017. 11. 21.
Megosztás


Az Európai Olimpiai Bizottság (EOB), 2019-es téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra alakult koordinációs bizottsága látogatást tett a közelmúltban a fesztiválra készülő Szarajevóban és annak térségében.

Jozef Liba elnök, Peter Brull képviselő, valamint az EYOF menedzsere, Katerina Nycova találkozók keretében ellenőrzéseket hajtott végre a két év múlva esedékes ötkarikás esemény helyszínén - számol be róla az Európai Olimpiai Bizottság honlapja.

Az EOB képviselői találkoztak a település polgármesterével, városvezetőivel, valamint a nemzeti olimpiai bizottság képviselőivel is.

„Jelentős előrelépés történt a 2019-es téli EYOF előkészítésében az új vezérigazgató, Senahid Godinjak vezetésével. Megalakult a szervező bizottság struktúrája, megválasztották a területek vezetőit. Jóváhagyták a szállásra, az EYOF-falura vonatkozó terveket is. A sportlétesítmények terén végzett munka a sportlétesítmények többségében kielégítő módon halad előre. Több teszteseményt terveznek 2018 januárjában-márciusában. A szervező bizottság megkezdte a promóciós kampányt a nemrég választott Groodvy (hólabda) kabaláival is. A weboldal néhány napon belül elindul, és most már van Facebook-oldal is. A 2019-es meghívókat 2017 decemberében elküldik az európai olimpiai bizottsági tagoknak, nemzeteknek; az első információs csomagot 2018 januárjában adják ki. Néhány nap múlva a házigazdák küldöttsége részt vesz a Zágrábban megrendezésre kerülő EOB-közgyűlésen is” - számol be róla az eurolympic.org.

A következő téli EYOF-ot 2019. február 10. és 15. között rendezik, a Bosznia-Hercegovinai Szarajevóban.

(MOB, fotó: sarajevo.ba)