OTP BANK Koronglövő Eb: 23. helyen áll a legjobb magyar, a nőknél olasz aranyak

OTP BANK Koronglövő Eb: 23. helyen áll a legjobb magyar, a nőknél olasz aranyak

2014. 06. 20.
Megosztás

A sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokság második versenynapján a férfiak trap mezőnye ismét 50 korongra lőtt, a hölgyeknél pedig már bajnokot avattak 75 lövés után.

Az olaszok olimpiai ezüstérmese Massimo Fabbrizi és a horvát Anton Glasnovic egy-egy hibát vétve vezeti a férfi mezőnyt. Négyen állnak két hibával, közöttük van Peking olimpiai bajnoka a cseh David Kostelecky.

Athén bajnoka az orosz Alexey Alipov három hibát vétve 8., London bajnoka a horvát Giovanni Cernogoraznak ugyan javított előző napi teljesítményén, de így is öt korongot elhibázva csak 17.
A szerdán 50 korongból mindössze egyet hibázó Szollár András a csütörtöki első és második 25-ös sorozatában is két-két korongot nem talált el, az olimpiai bajnokhoz hasonlóan ő is öt hibával a 22. helyen áll.
A napot 47 találattal kezdő Hegyi Norbert az elsőben egyet, a másodikban pedig kettőt hibázott, ezzel 27. A harmadik magyar, Kovács Gusztáv a szerdai 41 korongjához 44-et „tett hozzá" csütörtökön, s 85 korongos teljesítményével a 69. a 83 tagú mezőnyben.
A csapatversenyben az olaszok 5 korong előnnyel vezetnek a horvátok és a lengyelek előtt. A magyar trió 13.

A férfiak versenye pénteken zárul, amikor az alapverseny utolsó 25 korongjára lőnek a résztvevők, majd délután a hatos döntőt rendezik meg.

A nőknél viszont már bajnokot avattak. A 2000-es olimpián még dupla trapban ezüstérmes olasz Deborah Gelisio győzött, megelőzve a német Katrin Quoosst és a szlovák Zuzana Stefecekovát.
Az olimpiai bajnok olasz Jessica Rossi a 12., a korábbi bajnok finn Satu Makela-Nummela a 11. helyen fejezte be a versenyt 69 korongos teljesítménnyel.
A csapatverseny aranyérmét az olaszok gyűjtötték be. Ebben a számban nem volt magyar induló.

Eredmények:

Női trap, Európa-bajnok: GELISIO Deborah (Olaszország) 73 korong, 2.QUOOSS Katrin (Németország) 72, 3.STEFECEKOVA Zuzana (Szlovákia) 72
Csapat, Eb: Olaszország (GELISIO Deborah, ROSSI Jessica, CAPORUSCIO Federica) 204, 2. Németország (QUOOSS Katrin, GOEHRING Christiane, SCHEIBL Sonja) 204, 3. Nagy-Britannia (BURTON Abbey, BARR Kirsty, KERWOOD Charlotte) 202

A részletes eredmények itt megtekinthetők.

(MOB-bl / MTI)