Kovács Ágnes képviseli Magyarországot a 10. NOB Világkonferencián

Kovács Ágnes képviseli Magyarországot a 10. NOB Világkonferencián

2013. 10. 09.
Megosztás


A 10. NOB Világkonferenciát a Sportról és a Környezetről, „Változtassuk a mát egy jobb holnappá” témában október 30. és november 1. között rendezik Szocsiban. Magyarországot Kovács Ágnes, olimpiai bajnok és bronzérmes úszó, a MOB Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke képviseli, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatásával.

Néhány, a tárgyalásra szánt pontok közül: egy közös jövőkép a fenntartható fejlődésről; új fenntarthatósági fejlődési célok (SDG); orosz örökségek Szocsi előtt és után; a fenntartható fejlődés látképe Rio után; az olimpiai játékok örökségének és a fenntartható fejlődésre vonatkozó ajánlatainak bemutatása, kiemelve az ENSZ-szel folytatott együttműködést.

A kétévente megrendezésre kerülő konferencia egyike a NOB legfontosabb érdekképviseleti kezdeményezéseinek a környezetvédelem területén, és egybegyűjti az olimpiai család képviselőit, a kormányokat, az ENSZ-et, a felsőoktatási intézményeket és a civil szervezeteket egyaránt.

A legfontosabb előadók között ott lesz Raha Moharrak, az első szaúd-arábiai nő, aki megmászta a Mount Everestet, valamint Lewis Pugh, az UNEP (az ENSZ környezetvédelmi programjának) védnöke, aki úttörőként, előszőr úszott a világ összes óceánjában - hogy néhányat említsünk...

(Fotó: Harsányi Péter)