Kovács Sarolta: Vívásban kell javulnom!

Kovács Sarolta: Vívásban kell javulnom!

2013. 02. 28.
Megosztás

Kovács Sarolta hazatért az idei első világkupa-viadalról, Palm Springsből (valamint az azt megelőző coloradói edzőtáborból), és levonta a tanulságokat.

Arra jutott: a vívását kellene stabilizálni. Mert az eddigi tapasztalatok alapján ez a szám neki vagy nagyon jól megy, vagy rosszul – az optimális viszont az lenne, ha legalább közepesen mindig tudna teljesíteni, s nem lennének nagy hullámvölgyek.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő öttusázó ötödikként végzett az idénynyitón, aminek nagyon örült, hiszen az olimpia (és műtéttel járó lábsérülése) óta ez volt az első versenye.

„Két éve már versenyeztem itt, Palm Springsben, és akkor is nagyon tetszett, jól is szerepeltem, úgyhogy nagyon vártam a versenyt – mindannyian feltöltődtünk egy kicsit a napsugaraktól. Szerencsére a versenyzés is jól ment: kiderült, hogy nagyon jót tett mindenkinek életünk első magaslati edzőtábora. Reméljük, innen már csak felfelé vezet az út. Nekem a víváson kellene javítani, azt kellene stabilizálni, hogy legalább közepes szinten mindig menjen, de inkább jobban.

A fizikai számok mindig jól sikerülnek, most sem volt másként, a lövészettel viszont akadt egy kis gondom, mert az én pisztolyom elromlott, tartalékot kellett használnom. De azért így sem volt nagy probléma, s az ötödik hely összességében elég jó” – mondta Kovács Saci, aki túl sok időt nem tölt majd itthon, hiszen három hét múlva vár rá a következő világkupa-verseny, méghozzá a következő olimpia helyszínén, Rióban.

(Forrás: Felixpromotion)