Közel 170 idős, olimpiai érmest köszöntöttek a MOB-ban (VIDEÓVAL)

Közel 170 idős, olimpiai érmest köszöntöttek a MOB-ban (VIDEÓVAL)

2013. 12. 09.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság idén is köszöntötte a közelgő karácsony alkalmából a nyugdíjas olimpiai érmeseket. A hagyományos találkozón mintegy 170 időskorú, egykori ötkarikás dobogós sportoló vett részt.

Az eseményen Borkai Zsolt, a MOB elnöke, olimpiai bajnok tornász, majd az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, dr. Nébald György olimpiai bajnok vívó, végül a MOB Mező Ferenc Sportbizottság vezetője, dr. Bodnár András, olimpiai bajnok vízilabdázó köszöntötte a jelenlévőket, köztük Schmitt Pált, a MOB tiszteletbeli elnökét.

A közelmúltban kerek születésnapjukat ünneplő érmeseket Nébald György köszöntötte.

A rendezvény legidősebb tagja minden bizonnyal a 90 esztendős Perényiné Weckinger Edit volt, aki a '48-as londoni olimpián nyert ezüstérmet a tornász csapattal, majd '52-ben az újabb ezüst mellé egy bronzot is begyűjtött.

Az ünnepség díszvendégeként Kovács Kati táncdalénekes szórakoztatta a bajnoki társaságot. (a képen Perényiné Weckinger Edittel)

A mob.hu rövid interjút készített Erdős Sándorral, aki a '72-es müncheni olimpia győztes párbajtőrcsapatának volt a tagja. Érdekesség, hogy az akkori győztes gárdából most is együtt volt Erdőssel Schmitt Pál, dr. Fenyvesi Csaba, Kulcsár Győző, egyedül Osztrics István hiányzott, aki Németországban él.