001

Közgyűlés az úszóknál, vízilabdázóknál, tornászoknál

2023. 05. 25.
Megosztás

Sorra tartják tavaszi, éves rendes közgyűlésüket a hazai sportági szakszövetségek. Az eseményeken a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői is részt vesznek. Napirenden az úszás, vízilabda, torna.

Az úszóknál dr. Wladár Sándor elnök kiemelte: „Sportolóink minden világeseményen a maximumot nyújtották, az éremtáblázat első három helyén szerepeltek, összesen 157 érmet nyertek. A 141 tagszervezetünkben 28 ezer sportolni vágyó élvezheti az úszás örömeit és nehézségeit. És ez a szám nem foglalja magába azt a 19 ezer gyermeket, akik az Úszó Nemzet Programban szerepelnek. Az ország minden részén 1000-1200 edző és oktató dolgozik a sikerekért”. Az elnök felidézte 2022 egyik legnagyobb kihívását: az ismét beugróként vállalt FINA Világbajnokság megrendezését négy hónap leforgása alatt. Centenáriumi Díj kitüntetésben részesült Cseh László, Vajda Tamás és Deák Ottó. Az eseményen Fábián László is részt vett.

Cseh wladar musz kovacsaniko
MÚSZ/Kovács Anikó

A MOB főtitkára a vízilabdázókhoz is ellátogatott. Madaras Norbert elnök a jövőbeni célok tekintetében arról beszélt: a szakmai téren sokéves lemaradást szeretnének pótolni azzal, hogy elindítják a licenszrendszert, illetve modernizálják az utánpótlás-képzést, gyakorlati segítséget nyújtva a kluboknak a legjobb szakemberek bevonásával, míg a Testnevelési Egyetem égisze alatt kívánják az oktatást egységesíteni. „Szeretnénk egyszerűbb, felhasználóbarát felületeket biztosítani Nektek, és célunk, hogy a vízilabdának is huszonegyedik századi, csúnya szóval mondva, trendi külsőt adjunk. Készülőben van egy üzletfejlesztési és médiastratégia, megújul a honlapunk, a social media-tartalomgyártásunk, és mérhetővé szeretnénk tenni a médiaaktivitásainkat is, illetve szeretnénk egy videós platformot is kialakítani, amely a mérkőzésközvetítések otthona lesz.”

007
MOB-Média/Szalmás Péter

A Magyar Torna Szövetség közgyűlésén dr. Magyar Zoltán, a szervezet első embere ismertette az elmúlt időszak eredményeit, nehézségeit, a jövő feladatait.

Matsz kgy2023 facebook
MATSZ/Facebook

(MOB-Média)