Kulcsár Krisztián: „Partnerséget ajánlok nektek, a sajtó képviselőinek is!”

Kulcsár Krisztián: „Partnerséget ajánlok nektek, a sajtó képviselőinek is!”

2017. 05. 15.
Megosztás


Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is felszólalt a győri városházán, a Magyar Sportújságírók Szövetségének konferenciáján. A sportvezető beszédében partnerséget ígért az újságíróknak, valamint együttműködést a Csillag Imre Ösztöndíjban.

Kulcsár Krisztián kifejtette: a MOB elnöke és a sportújságírók ugyanazért a célért dolgoznak, legyen minél több kommunikálható magyar sportsiker.

„Minden erőmmel azon leszek, hogy a szövetségeken keresztül a sportolóknak és az edzőknek a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk a felkészülésekre. Ehhez a szakmai hátteret kell biztosítanunk. Mint új elnök, egyelőre a terveimet tudom vázolni, programom sarkköveit. Ami a legfontosabb, a partnerség, a nyitott ajtó. Nemcsak a sportolóknak, MOB-tagoknak, de nektek is. Partnerséget ajánlottam az edzőknek és a sportolóknak, az állami sportirányításnak, a nemzetközi sportszervezeteknek. Partnerséget ajánlottam a hazai üzleti életnek, a hazai sporttudománynak és a sportegészségügynek is. És most partnerséget ajánlok nektek, a sajtó képviselőinek is” - hangsúlyozta az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok sportvezető.

Kulcsár Krisztián hozzátette: meggyőződése, hogy a korrekt tájékoztatás elengedhetetlen. „Nemcsak a sport népszerűsítéséhez elengedhetetlen, hanem ahhoz a közös munkához is, ami bizalmon alapul. Én ezt tehetem a sikeres közös munka érdekében.”

Arról is beszélt, hogy új alapokra helyezi a MOB kommunikációját. „Nyíltabb, a modern kornak megfelelőbb kommunikációs stratégián dolgozunk. Van egy nagyon határozott elképzelésem a megfelelő kommunikációról, a social media aktívabb és naprakészebb használatával. Mindig készséggel állok majd rendelkezésetekre, de a kommunikáció kétirányú. Ahhoz, hogy megfelelően hiteles tájékoztatást tudjunk adni közösen, fontos, hogy beszéljünk egymással. Ami nekünk a legfontosabb, a közelgő téli olimpia, amit 2018. február 9. és február 25. között rendeznek a dél-koreai Pjongcsangban. Teljes erőnkkel a felkészülésre koncentrálunk, és mindenben a partneretek leszünk. Azt mondják, ami nem jelenik meg az újságban, az nem is létezik. Szóval számítok rátok!” - fogalmazott Kulcsár Krisztián.

A MOB elnöke együttműködéséről biztosította a sportújságíró-szövetséget a tehetséges újságírók értékes anyagainak megszületéséhez a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében.

Az esemény témái között szerepel a győri Európai Ifjúsági Olimpiai fesztivál, a FINA vizes vb, a budapesti judo Európa-bajnokság, a Gyulai István Memorial valamint a férfi és női kosárlabda-válogatott Eb-szereplése is. A fórumot a szövetség közgyűlése követi.

(MOB, fotó: MSÚSZ/Róth Tamás)