Kürtösi Zsolt: "Elképesztően nehéz kivívni az indulás jogát!"

Kürtösi Zsolt: "Elképesztően nehéz kivívni az indulás jogát!"

2014. 02. 14.
Megosztás

„Nem vagyunk téli nemzet, mégis nagyszerű, hogy ennyien ott vannak Szocsiban, mindenki erőn felül teljesít!” – mondta a mob.hu-nak Kürtösi Zsolt, kétszeres tízpróbázó és egyszeres bobos olimpikon.

„Bármilyen olimpiai számban elképesztően nehéz kivívni az indulás jogát, így miden versenyzővel tökéletesen elégedettek lehetünk! Miklós Edit szereplése meg egyszerűen fenomenális! Nem csoda, hogy a nemzetközi világ is felkapta a fejét a magyar alpesi síző csodálatos teljesítményére!” – folytatta a torinói téli olimpia résztvevője.

A háromszoros olimpikon a szocsi ötkarikás játékokkal kapcsolatos különböző sajtóhírekbe nem igen folyt bele, ő inkább az eredményekre koncentrál, mint mondta. Bár hallotta, hogy a pálya minősége nem a legmegfelelőbb, de ez az időjárásnak tudható be.

A bobversenyek még nem kezdődtek el, volt olimpikonunk óriási harcokra számít: „egyre kiegyenlítettebb a mezőny, a németek már annyira nem dominálnak, mint régen, de bármikor képesek előhúzni valamit a kalapból” – magyarázta Kürtösi Zsolt.