Gyulai Miklós 50 éves

Gyulai Miklós 50 éves

2020. 12. 29.
Megosztás


Atléta, bobversenyző, testnevelő, sportriporter, az atlétikaszövetség első embere, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. Édesanyja, édesapja és testvére is olimpikon. Azon kevés sportoló közé tartozik, akiket téli és nyári olimpián is rajthoz szólítottak. Gyulai Miklós 50 éves.

Édesapja olimpikon atléta (1964, Tokió), majd a TeleSport legendás sportriportere, később sportdiplomataként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára, Gyulai István volt. Édesanyja a kétszeres olimpikon (1960 és '64) középtávfutó, Európa-bajnoki bronzérmes atléta, Kazi Olga. Testvére, Gyulai Márton 2002-ben és 2006-ban is részt vett a téli olimpia bobversenyén, ma a hazai, nemzetközi és az európai atlétikában is dolgozik, többek közt a 2023-as budapesti világbajnokság sikeréért.

Gyulai Miklós 1970. december 29-én született. Édesapja nyomdokait járva, miután elvégezte a Testnevelési Egyetemet, sporttelevíziós karriert kezdett és a magyar atlétikában sportvezetői szerepet vállalt. Hosszú esztendők óta a Sport Televízió munkatársa, kommentátora.

Sprinter adottságait kihasználva két olimpián vett részt. Előbb Lillehammerben, 1994-ben a kettes bobok küzdelmeiben 28. lett, majd Sydney-ben, 2000-ben a 4x100 méteres váltóval a 28. helyen zárt.

2009 óta a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, többször újraválasztották. Regnálása alatt olimpiai és világbajnoki éremmel is gazdagodott a magyar atlétika, több létesítmény épült, komoly nemzetközi elismerés mellett rendezik a Gyulai István-emlékversenyt, és elnyertük a 2023-as budapesti világbajnokság rendezési jogát. Jelentős kapcsolatokat ápol az atléták nemzetközi családjával is.

Az atlétikai szövetség delegáltjaként tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az előző ciklusban a szervezet elnökségét is erősítette.

Isten éltesse!

(MOB; fotó: MOB, MTI)