"Lillehammerben a Magyar Csapat harcra kész!"

"Lillehammerben a Magyar Csapat harcra kész!"

2016. 02. 09.
Megosztás

Hétfőn este megérkezett Lillehammerbe a Magyar Ifjúsági Olimpiai Csapat, majd a kedd a beköltözés, az előkészületek és a felszerelések előkészítése jegyében telt. "Mindenki egészséges, a hangulat jó, a Magyar Csapat harcra kész!" - tájékoztatott a helyszínről dr. Nagy Zsigmond csapatvezető.

A MOB nemzetközi igazgatója arról számolt be, hogy a magyarok elsők között érkeztek az ifjúsági olimpiára, így van idejük a felkészülésre, átállásra. A delegáció hétfőn elfoglalta a szállást, melyről dr. Nagy Zsigmond elismerően nyilatkozott.

"Kedd reggelig 38 nemzet csapata érkezett meg, várhatóan nyolcvan ország sportolói vesznek részt a játékokon. Érdekesség, hogy még kenyaiak is jöttek, saját sícsapattal."

"A fiataljaink lelkileg és fizikailag rendben vannak, szerdán már edzeni is tudnak, várják a versenyeket" - hangsúlyozta a csapatvezető.

A sportvezető azt is elmondta, Lillehammerben szokatlanul enyhe most az idő, ami a téli sportágak miatt kihívás elé állíthatja a szervezőket.

"Napközben 5-6 fokra is felmelegszik az idő, köd van, esik az eső, igaz, hó is van elegendő, bár az enyhe időjárás miatt olvad. A hét második felére már hideget ígérnek."

A játékokat február 12-én, pénteken nyitják meg, a versenyek a magyarok számára szombaton kezdődnek.

A Magyar Csapatot 8 sportág 15 sportolója alkotja: Archam Chiara és Szőllős Barnabás alpesi sízésben, Nagy Bence síkrosszban, Veres Mirella és Herneczky Áron biatlonban, Jászapáti Petra, Liu Shaoang és Sziklási András rövidpályás gyorskorcsolyázásban, Vértes Nátán jégkorongozásban, Medgyesi Fruzsina műkorcsolyázásban, Gyallai Máté János sífutásban, Vörös Virág és Molnár Kristóf síugrásban, valamint Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin snowboardban áll rajthoz.

A delegáció tagja "fiatal nagykövetként" a szocsi olimpikon gyorskorcsolyázó Nagy Konrád is.

A Magyar Csapatról bővebben itt olvashat, a csapatkönyvet innen töltheti le.
A téli ifjúsági olimpiával kapcsolatos híreinket és az információkat ide kattintva találják.

(MOB, fotó: Facebook.com)