London bajnokait köszöntik, Helsinki és München jubileumi találkozójára készülnek az aranyérmesek

London bajnokait köszöntik, Helsinki és München jubileumi találkozójára készülnek az aranyérmesek

2012. 08. 23.
Megosztás

Dömötör Zoltán köszöntésével kezdődött az Olimpiai Bajnokok Klubja elnökségének ülése.

A klubot az alapító Lemhényi Dezső örökébe lépve, nyolc éven át vezető vízilabdázó aranyérmest, a tokiói olimpia hősét, a szovjet csapat elleni győztes gól szerzőjét köszöntötték társai 77. születésnapja alkalmából.

A klubot jelenleg vezető Nébald György az elmúlt időszak eseményeire, az utódok szenzációs londoni szereplésére pillantott vissza és az őszi feladatokról adott tájékoztatást.
Elmondta, hogy a klub képviselői az indulás előtt a tatai edzőtáborban öt sportág résztvevőit, majd a női vízilabda csapat játékosait és végül Berki Krisztiánt keresték fel és kívántak a hagyományok folytatásával sok sikert az olimpián. Hangsúlyozták, hogy egy ország szeretete és bizalma kíséri szereplésüket.

Örömmel fogadták a kiváló eredmények hírét és a bajnokokat a MOB honlapján büszkén köszöntötték. Az olimpia végeztével gratuláltak a fantasztikus sikerhez a csapat minden versenyzőjének, a vezetőknek, edzőknek,sportorvosoknak, mindenkinek,akinek része volt a jó szereplésben.

Az Olimpiai Bajnokok Klubjának tíz új tagját – Szilágyi Áront, Gyurta Dánielt, Berki Krisztiánt, Pars Krisztiánt, Dombi Rudolfot,Kökény Rolandot, Kozák Danutát, Szabó Gabriellát, Fazekas Krisztinát és Risztov Évát – örömmel és szeretettel meghívták legközelebbi összejövetelükre.

Erre az összejövetelre – amint Nébald György elmondta – szeptember 17.én (hétfőn) a Hadtörténeti Múzeumban kerül sor, ahol az olimpiákon érmet szerzett katona sportolókat bemutató „Dobogósok mundérban” címmel rendezett nagysikerű kiállítás megtekintése után ünnepélyes keretek között köszöntik London aranyérmeseit a klub új tagjait.

A második, november 5-ére tervezett őszi klubnap keretében az aranyérmesek a Szeretjük Zuglót Egyesület újabb meghívására az országos hírű zeneiskola fiataljainak koncertjén vesznek részt.

Megkezdődtek a Helsinkiben valamint a Münchenben rendezett olimpiák hatvan, illetve negyven éves jubileumi találkozójának előkészületei is.
A klub a Bodnár András olimpiai bajnok vezette Mező Ferenc Sportbizottsággal közösen, a MOB támogatásával szervezi a találkozót.
A statisztikák szerint a Helsinkiben diadalmasan szerepelt 189 versenyző közül alig hatvanan vannak az élők sorában, a Münchenben rajthoz állt 232 versenyző közül pedig mintegy másfélszázan vannak közöttünk.
A két olimpián járt versenyzők, szakvezetők névsorának egyeztetése az érdekelt sportági szakszövetségek segítségével folyamatban van, hiszen – amint Nébald György hangsúlyozta, - szeretnék, ha a két olimpia valamennyi egykori, még életben lévő magyar résztvevő jelen lenne a kettős jubileumi ünnepségen, amelyre az előzetes tervek szerint október első felében kerül sor.