Nemzetközi Fitnesz, Szabadidősport és Egészségfejlesztési Konferencia

M4 Sport-Az Év sportolója gála: Liu Shaolin Sándor és Kozák Danuta az elmúlt év legjobbja

2019. 02. 15.
Megosztás


61. alkalommal került sor Az Év sportolója gála díjkiosztó ünnepségére, amelynek eredményét a Nemzeti Színházban hirdették ki.


439 tollforgató adta le szavazatait, amelynek eredményeként 2018 év férfi győztese a Phjongcshangban történelmi olimpiai aranyérmet nyerő rövidpályás gyorskorcsolya váltó alapembere, Liu Shaolin Sándor lett.

A férfi győztesnek járó díjat Tarlós István főpolgármesterrel együtt Carl Lewis kilencszeres olimpiai, nyolcszoros világbajnok amerikai atléta adta át.

Női győztes a kajakos Kozák Danuta lett, aki szülés után visszatérve két aranyat és egy ezüstöt szerzett a belgrádi kontinensviadalon, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon.

Az edzők kategóriájában az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltót felkészítő Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina kapta a legtöbb szavazatot.

Az év legjobbja a hagyományos csapatsportokban a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó végzett az élen a szavazáson. A négy olimpiai bajnoknak a díjat Hunyadi Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó adta át.




A Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíját az 1979-ben világbajnoki aranyérmes férfi asztalitenisz-csapat tagjainak, Jónyer Istvánnak, Klampár Tibornak és Gergely Gábornak ítélték.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az elismerés átadásánál kihangsúlyozta, hogy méltánytalan, ha egy sportolónak a pályafutása zenitjén a sportága még nem olimpiai sportág, de most ezzel a díjjal is szeretnék elismerni a három sportoló nagyszerű sportpályafutását.

Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke hozzátette, a három sportoló mindent megnyert pályafutása során. Egyéni, páros és csapat világbajnoki címük mellé számtalan Európa-bajnoki éremmel büszkélkedhetnek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját a római olimpiai bronzérmese Rákosi Gyula kapta.


A győztesek csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleget kaptak.

(MOB Fotók:MSÚSZ)