Ma is sikerekre vágynak a Telekom „Team” egykori legendái (3. rész)

Ma is sikerekre vágynak a Telekom „Team” egykori legendái (3. rész)

2013. 11. 14.
Megosztás

Fodor Rajmund táboroztat és besegít Újpesten, Csollány Szilveszter munkát keres.

A „Telekom Team” egykori jeles tagjai ma is jó érzéssel gondolnak vissza azokra az időkre, amikor - versenyzői pályafutásuk csúcsán – a hazai telekommunikáció hozzájuk hasonlóan szintén élenjáró szereplőjének a támogatását élvezhették. A visszatekintő és a mai életüket bemutató interjúsorozat harmadik részében két olimpiai bajnokot szólaltat meg a Telekom Sporthír Szolgálat, akik közül Csollány Szilveszter elismeri: volt már jobb helyzetben is…

Fodor Rajmund (37), kétszeres olimpiai bajnok, VB, EB és VK győztes vízilabdázó:

Ahogy Gergely István, egykori csapattársa, „Rajmi” is úgy érzi, hogy számára is 2004 volt pályafutása legszebb esztendeje, amikor még csak nem is sejtette, hogy évekkel később a szaúd-arábiai és a máltai bajnokságban is pólózni fog. Mindent megnyert, amit egy élvonalbeli balszélső megnyerhet, a „Kemény-korszak” oszlopos tagjaként előbb Sydneyben, majd Athénben léphetett fel az olimpiai dobogó legfelső fokára. Idén a harmincadik esztendejét tölti a vízben és a medence partján. A Szegedről indult pólós legenda manapság igencsak mozgalmas életet él.

„A harmincból 16-ot a válogatott tagjaként élhettem meg, és ennek is köszönhetem, hogy 386 szereplésig jutottam, aminél csak egyetlen csapattársam büszkélkedhet többel, a szövetségi kapitányként remekül startoló Benedek Tibi” – mondja Fodor Rajmund, aki tiszteletbeli Telekomosnak mondhatja magát, mert egyetemi évei alatt ennél a cégnél vendégeskedve felelt meg a szakmai gyakorlat követelményeinek. A marketing, a PR és a HR részlegeknél is sokat tanult.

Mindig is a vállalkozó szellemű emberek közé tartozott és ez manapság is elmondható róla. Máltai évei alatt nagysikerű nemzetközi vízilabda táborokat szervezett, amelyek sorozata jövőre is folytatódik, illetve kiegészül egy spanyolországi „multi-sport” táboroztatással. Emellett a szarvasi sportközpont szervezésére is jut energiája.

„Ez még nem minden, hiszen Godova Gábor felkérésének eleget téve, illetve Gábor jobb kezeként sokat dolgozom az UVSE fiatal vízilabdázóival és mind a ketten abban bízunk, hogy a megszűnt UTE csapatának utódjaként ismét az OB I-ig jutnak a mieink. Bizalomra adhat okot, hogy a korosztályos bajnokságokban már most is szép sikereket könyvelhet el a lelkes újpesti társaság. Szerintem elemi érdek, hogy a budapesti pólózás újra erőre kapjon, mert jelenleg háttérbe szorul a vidéket képviselő egyesületekkel szemben. Jól emlékszem még azokra az időkre, amikor éppen fordított volt a helyzet, a főváros dominált, a Szeged, a Szentes és a Szolnok, valamint az Eger pedig a dobogóra jutásért küzdött.”

Csollány Szilveszter (43), olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki győztes tornász:


Huszonnyolc évig hódolt versenyzőként a tornasportnak, és ez idő alatt a három legértékesebb trófeát sikerült is begyűjtenie. Mind a hármat a gyűrű gyakorlatával érdemelte ki.

Tíz éve, amikor lezárta a sportolói pályafutását, tervek sokaságának megvalósítását forgatta a fejében, még a média világában is tett egy kísérletet, aztán mégis úgy gondolta, hogy a soproni tornaiskola jelenheti a legjobb és a hosszú távú megoldást a számára. Ehhez képest nem sokkal később már a budapesti Blaha Lujza téren foglalatoskodott – kocsmárosként…

„A keresettel nem volt baj, de az éjszakába nyúló munkanapok kimerítettek. Ki kellett mondanom, hogy ez nem lehet az életformám” – emlékezik „Szilas”, aki a gyűrűn a legnehezebb elemekkel és kombinációkkal tűnt ki.

Egy újabb merész fordulattal ismét a sportban vállalt munkát, és Izlandon kereste a kenyerét. Sikeresnek mondhatta magát, de a felesége honvágyat érzett és hazaköltöztek. Szilveszter jelenleg állást keres, a családról, így a lassan 9 éves Kitti és a 6 esztendős Kincső lányukról a fogászati asszisztens „párja” gondoskodik. Az egykori világelső bízik abban, hogy hamarosan változik a helyzet, amelyhez nem kizárt, hogy egy újabb külföldi munkavállalás gondoskodhat.

„Alakulnak a dolgok, talán jobb lett volna, ha itthon nyílik lehetőség, de már bebizonyosodott, hogy külföldön is talpon tudok maradni.” – jelentette ki.

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)