Magyar győztes az EFAF CEI Interliga döntőjében!

Magyar győztes az EFAF CEI Interliga döntőjében!

2012. 07. 14.
Megosztás

A hétvégi amerikai futball fináléban kemény mérkőzésen győzött a Nyíregyháza Tigers a Bratislava Monarchs ellen.

A nyári kánikulában is kitartottak a szurkolók, hisz szinte teltház előtt kezdődött meg az EFAF CEI Interliga döntője a nyíregyházi NYVSC sportpályán.

A mérkőzés Tigers visszahordással kezdődött. Nem sokat kellett várni a hazai pontokig, hisz már rögtön az első drive touchdownt hozott a magyar csapat számára. A pontszerző Hanász Róbert volt, aki Vasyl Jordan passzát elkapva egészen az end zone-ig futott a labdával. Az extra pont sajnos sikertelen volt, de a Tigers 6-0-ával megszerezte a vezetést. Következhetett a szlovák csapat támadósora, azonban nem tudtak pontokat szerezni, hisz a magyar védelem kiváló munkát végzett.

A második negyedben nem születtek pontok. Főként a defense csapategységek végeztek hibátlan munkát, mivel egyik csapat védelme sem hagyta, hogy az ellenfél eljusson az end zone-ig. A félidő tehát 6-0-s Tigers előnnyel zárult, ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok hűsölni az öltözőkbe.

A második félidő Monarchs visszahordásával kezdődött. Úgy látszott pontszerzés lesz a drive vége, azonban a Tigers red zone-jában a hazai játékos, Farkas Máté fumble-t szerzet, így ismét a nyíregyháziak támadhattak. A kínálkozó lehetőséget remekül kihasználva Lakatos Bence szerzett touchdownt a Tigers-nek. Az extra pontot Fazekas Tamás értékesítette, így tovább nőtt a magyar csapat előnye (13:0). Azonban a Bratislava ekkor újult erőre kapott és keményen támadott, hogy végül Matej Havlik megszerezze a vendég csapat első pontjait. Az extra pont elmaradt, így csak 6 ponttal sikerült csökkenteni a két csapat közti különbséget (13:6).

Az utolsó negyed nem várt fordulatokat és izgalmakat hozott. A Tigers visszahordásával indult a negyedik játékrész, ahol a szlovákok rögtön megszerezték a labdát. Következhetett a Monarchs offense, mely támadás során Havlik újabb touchdownt szerzett csapatának. Karpat Anton értékesítette az extra két pontost, mellyel a Bratislava átvette a vezetést (13:14).
Erre a Tigers szinte azonnal reagálni tudott és négy és fél perccel a mérkőzés vége előtt Lakatos Bence szerzett TD-t. Ezzel ismét átvették a vezetést 19:14-re. Az ellenfél azonban a fennmaradó idő rövidsége ellenére sem adta fel a küzdelmet. Keményen harcoltak, melynek eredménye egy újabb TD lett. Anton Karpat 43 másodperccel a játékidő vége előtt a labdával ugrott át a vonalon kialakult játékos tömegen, megszerezve ezzel a vezetést (19:20). Ebben a pillanatban a Tigers játékosai egyre távolibbnak érezték a győzelmet, hiszen ilyen kevés idő alatt pontot szerezni csak valami csoda folytán lehetséges. Ám ezen a mérkőzésen még ez is megtörtént: a hazai visszahordás során Lakatos elkapta a labdát és a 20 yardos vonaltól a Monarchs védőit kicselezve, megszerezte a vezetést 23 másodperccel a végső sípszó előtt. Az örömöt azonban egy sárga zászló állította meg és az egész stadion néma csendben várta az ítéletet. A csend azonban ujjongásba csapott át, a játékvezetők megadták a pontszerzést, a Tigers megszerezte a vezetést. Azonban az izgalomnak még nem volt vége. A vendég csapatnak 23 másodperccel a vége előtt sikerült eljutnia a Tigers red zone-jáig, de szerencsére pontot már nem tudtak szerezni. Így kialakult a mérkőzés végeredménye: a Nyíregyháza Tigers 25:20 arányban megverte a Bratislava Monarchs csapatát, mely győzelem az EFAF CEI Interliga aranyát jelentette számukra.

A rendezvény külön érdekessége volt, hogy Nyíregyháza város vezetői, Kósa Tímea és Jászai Menyhért alpolgármesterek Tóth László, EFAF CEI vezetővel közösen adták át a díjakat.

(Forrás: endzonemagazin.hu, Fotók: nyírséghír / csáki)