Magyar kupa Final Four a hétvégén Gödöllőn

Magyar kupa Final Four a hétvégén Gödöllőn

2013. 02. 26.
Megosztás

A hétvégén Gödöllő ad otthont a Teva Férfi és Női Röplabda Magyar Kupa Döntőnek. A rendezésre a Magyar Röplabda Szövetség az idén is pályázatot írt ki.

A versenybizottság a két kandidáló közül Gödöllőt nyilvánította győztesnek Békéscsabával szemben.
A Final Fourt március 1-3-án rendezik a Szent István Egyetem Sportcsarnokában. Pénteken a férfiak, szombaton a nők elődöntőit rendezik. A vasárnapi döntőket a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

A menetrend:

Március 1., péntek

16:30 Fino Kaposvár – Dági KSE
19:00 Kádár Kecskeméti RC – MAFC-BME MAPEI

Március 2., szombat

16:30 TEVA-Gödöllői RC – Aluprof-TF-Budapest
19:00 Vasas Óbuda – Budapest Bank-Békéscsabai RSE

Március 3., vasárnap

10:30 Ülőröplabda döntő
13:00 Férfi döntő
16:00 Női döntő

Az érdekeltek az esélyekről

Férfiak:

Demeter György (Kaposvár, edző):
„Egy célunk lehet az idei döntőben, az, hogy megőrizzük a kupát. Külföldi szerepléseink miatt a szezonban a Dággal még nem találkoztunk, de azt tudjuk, hogy egy évek óta együtt játszó, rutinos együttesről van szó. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, és akkor meglesz a kupagyőzelem."

Szauter Péter (Dág, játékos):
„A Dág számára történelmi siker, hogy a Magyar Kupában négy közé jutott, korábban ilyen még nem fordult elő. Sajnos, egyértelmű a Kaposvár erőfölénye, kevés az esélyünk arra, hogy meg tudjuk őket verni. Mindemellett persze a legjobb tudásunk szerint fogunk küzdeni."

Gyurkó Sándor (Kecskemét, edző) :
„Ugyan a kupadöntő négy résztvevője közül a tabellán leghátrább lévő csapatot kaptuk, nem szabad hagyni, hogy ez a tény könnyelműségekre adjon okot. Ha tiszták lesznek a fejek, és a fiatalságból adódó meggondolatlanságokat ki tudjuk küszöbölni, esélyesebbek vagyunk a MAFC-nál. Egy jó teljesítménnyel az eredménytől függetlenül elégedett lennék."

Vocskó György (MAFC, edző):
„Gyatra alapszakaszunk volt, sok problémával, amin valamelyest segített, hogy a Csepel megszűnt, és sok játékosuk átigazolt hozzánk. Egyértelműen a Kecskemét az esélyesebb, hiszen veretlenek voltak az alapszakaszban. De ők sem nyerhetnek örökké. Bízunk benne, hogy az elődöntő lesz az, ahol dekoncentráltabbak lesznek, és mi ki tudjuk ezt használni."

Nők:

Ludvig Zsolt (Gödöllő, edző):
„Izgatottan várjuk az eseményt, és nagy öröm, hogy idén Gödöllő lehet a rendező. A teher nagy, hiszen a csapat vezetése, a város és a közvélemény is esélyesnek tart minket. Igyekszem a lányok válláról levenni a felelősséget, hogy csak a játékra tudjanak koncentrálni. A célunk természetesen az, hogy a kupaelsőségért játsszunk a vasárnapi döntőben."

Hollósy László (TF, edző):
„A Gödöllővel játszunk az elődöntőben, amely nagy ütőerővel bír és, mi tagadás, esélyesebb, mint mi. De nem fogunk feltartott kézzel felmenni a pályára, igyekszünk minél jobban felkészülni belőlük. Taktikus, fegyelmezett játékot várok el a lányoktól, és ha látom rajtuk, hogy kihozzák magukból a maximumot, elégedett leszek."

Jókay Zoltán (Vasas, edző):
„Egy régóta formálódó csapattal fogunk találkozni, ahol a mag már évek óta együtt játszik, és évről évre egyre szebb eredményeket érnek el. Szezon előtt a négy közé jutást határoztuk meg minimális célként, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. Ám a csapatot mindig a győzelemre hangoljuk, és elvárom, hogy ezért mindent meg is tegyenek a lányok."

Kormos Mihály (Békéscsaba, edző):
„Közel azonos szintű csapatok jutottak a döntőbe, egyedül talán a Gödöllő emelkedik ki egy kicsit. A pillanatnyi forma lesz a döntő. Úgy érzem, a lányokat nem kell motiválnom, tudják, hogy mit szeretnének elérni. Nincs eredményhez kötött elvárásom, az is óriási dolog, hogy éremmel zárhatjuk a Magyar Kupát."

(Forrás: röplabda szövetség)