Magyar sikerek az XTERRA tereptriatlon csehországi vk-futamán

Magyar sikerek az XTERRA tereptriatlon csehországi vk-futamán

2012. 08. 08.
Megosztás

A legrégebbi európai XTERRA futamon, Mester Bálint és Medgyes Gábor révén ismét magyar sikerek születtek.

Mester Bálint (X2S Haibike TEAM) és Medgyes Gábor (Bike Zone) mindketten 4. helyet szereztek a korosztályos versenyben, miközben az összetett versenyben is a legjobbak között értek célba. Az XTERRA versenyek jellemzője, hogy a profi és korosztályos versenyzők együtt, egy mezőnyben versenyeznek.

A versenyt a világbajnok és többszörös Európa-bajnok francia Nicolas Lebrun és a többszörös sífutó olimpikon cseh Helena Erbenova nyerte. Az U23-as magyar világbajnoknő, Poór Brigitta, betegség miatt nem indult a versenyen.

Mester Bálint és Medgyes Gábor szinte az egész verseny alatt fej fej mellett haladtak, azonban Bálint a kerékpáros pálya második szakaszán akkora előnyt tudott szerezni, hogy a futópályán a második körben begörcsölő lába ellenére végül 20 mp előnnyel ért célba. Gábort 5 perc, Bálintot 14 perc választotta el a dobogótól. Az XTERRA futamokon egyre erősebb és nagyobb létszámú a mezőny...

A cseh versenyek mindig is híresek voltak a nehéz, technikás terepről és a különleges körülményekről, itt is minden elképzelhető terepakadállyal nehezítették a versenyzők dolgát – ehhez csak „extra” volt a verseny végén lezúduló óriási jégeső, ahol diónyi jégdarabok estek perceken keresztül az orkánszerű szélben a mezőny második felére, akik még a futópályán küzdöttek az elemekkel.

A viadal 1200 m úszásból, 36 km hegyikerékpározásból és 10 km terepfutásból állt.

Az U23-as magyar világbajnoknő, Poór Brigitta, betegség miatt nem indult a versenyen.

(www.terepsport.hu, Fotó: XTERRA, X2S TEAM)