Magyar sportdiplomaták az Óceániai Játékokon

Magyar sportdiplomaták az Óceániai Játékokon

2015. 07. 10.
Megosztás

Dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke, a MOB elnökségének tagja és Ádámfi Attila, a szövetség főigazgatója, a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának a tagja több magasrangú sportvezetővel is találkozott a XV. Óceániai Játékok (Pacific Games) alkalmával, Port Moresbyben.

A játékokon a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség képviseletében résztvevő magyar sportdiplomaták találkoztak Prince Andrew-val, Robin Mitchellel az ONOC elnökével, NOB-taggal, több nemzeti olimpiai bizottság vezetőjével, többek közt Marcus Stephennel, Nauru elnökével, Ricardo Blas, Guam elnökével, Sir John Dawanincurával, Pápua Új-Guinea olimpiai bizottságának első emberévelel, Terry Sasserrel, a Marshall-szigetek főtitkárával, Peter O'Neillel Pápua Új-Guinea miniszterelnökével (alsó képen), és Justin Tkatchenko sportminiszterrel (felső képen).

"Az ekkora érdeklődés irántunk nem véletlen, Óceániában a súlyemelés az egyik legjelentősebb sportág, csak hogy egy pár példát mondjak, a megnyitó ünnepségen bevonuló 24 ország közül 12-nél súlyemelő volt a zászlóvivő, és az ünnepség csúcspontján is egy súlyemelő, az eddig négy olimpián részt vett Dika Toua 'gyújtotta meg az üstöt' - náluk nem fáklya van. A játékok egyedül súlyemelésben teljes értékű kvalifikációs verseny a riói olimpiára. Súlyemelésben, rögbiben, taekwondóban és vitorlázásban először vehetett részt Ausztrália és Új-Zéland is az Óceániai Játékokon" - tájékoztatta a mob.hu-t Ádámfi Attila, aki a versenyek végeztével tovább utazik Torontóba, ahol a 10-én kezdődő Pán-Amerikai Játékokon is részet vesz.

(MOB)