Magyar szakember az új olimpiai szörfosztály nemzetközi szövetségének vezérkarában

Magyar szakember az új olimpiai szörfosztály nemzetközi szövetségének vezérkarában

2020. 10. 06.
Megosztás


Jelentős magyar sportdiplomáciai siker született szörfben, miután Utassy Loránd bekerült az új olimpiai osztály nemzetközi szövetségének elnökségébe - adta hírül honlapján a Magyar Szörf Szövetség.

A Nemzetközi IQ Foil Osztályszövetség első vezetőségének megválasztásakor elnökként a lett Ansis Dale kapott bizalmat. A kilenc tagú grémiumba 25-en pályáztak, és bekerült a testületbe Utassy Loránd, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

A szörfösöknél a párizsi játékoktól kezdve, 2024-től az RSX helyett a támasztóuszonyos - vagy repülőszárnyas - szakág lesz az olimpiai hajóosztály. A kategória idei Európa-bajnokságán Cholnoky Sára hatodik lett, és ilyen szörffel döntötte meg a Keszthely-Kenese gyorsasági rekordot Bors Máté.

A 44 esztendős magyar szakember versenyzőként főiskolás vb-5. 2003-ban, kétszeres magyar bajnok. Sportmenedzseri, közgazdász, vitorlás- és szörfedzői végzettsége van. Junior, ifjúsági és felnőtt szövetségi kapitány, valamint a szörfszövetség főtitkára 2007-től. Tanítványai közül Nickl András ifi olimpiai 12., Cholnoky Sára U21-es Eb-3., Geiger Richárd U15-ös vb-7. Peking óta vesz részt olimpiákon, a tokiói lehet a negyedik.

(MOB)