Magyar Zoltán: - Berkit távol kell tartani az olimpiai forgatagtól -

Magyar Zoltán: Kíváncsian várom, milyen lesz egy ob Krisztián nélkül!

2015. 03. 26.
Megosztás

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián múlt heti vállműtétje után ott lesz a tornászok Swietelsky Szer Országos Bajnokságán a hétvégén, igaz, csak nézőként. "Ez az első lépés a gyógyulásában" - mondta a mob.hu-nak Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke, a MOB alelnöke.

A kétszeres olimpiai bajnok tornász, akit a Nemzet Sportolói maguk közé választottak a közelmúlban, nagyon örül, hogy Krisztián kint lesz az országos bajnokságon.

"Ez az első lépés a gyógyulásában. Igaz, hogy a nagyközönség csak nézőként láthatja, de ez is nagy dolog az operáció után. Az Eb előtt Krisztián is megnézheti a társait közel csúcsformában, kíváncsian várom, milyen lesz a verseny nélküle. Az biztos, hogy mindenki keményen küzd majd, hiszen közeledik az Európa-bajnokság" - tette hozzá.

A világbajnok a viadal első napján, szombaton teszi tiszteletét a szerenkénti Ob-n, amely 10.30 órakor kezdődik a budapesti Tornacsarnokban. Berki már sokkal jobban van, varratait szerdán szedték ki, és azt is elmondta, hogy sebe szépen gyógyul, jóllehet egy kicsit duzzadtabb a válla. Délelőttönként folyamatosan jár gyógytornára, illetve további rehabilitációs kezeléseket is igénybe vesz. A gyógytornán egyelőre csak passzív gyakorlatokat végeznek, külön kézmozgatás és egyéb gyakorlatok is szerepelnek, például már a labdába is belenyom.

"Örülök, hogy szombaton, ha csak nézőként is, de ott leszek a fiúkkal a Tornacsarnokban. A varratkiszedés fájdalommentes volt, igazából jól vagyok. Minden délelőttöm a rehabilitációval telik, délutánonként pedig otthon pihenek, illetve a gyógytornából olyan gyakorlatokat is megcsinálok, amelyeket egyedül végre tudok hajtani. Ha minden a tervek szerint halad, jövő héten szeretnék lejárni a Tornacsarnokba is, ahol már a hasizmomat is edzhetném" - nyilatkozta a szövetség honlapján London olimpiai bajnoka.

(MATSZ-MOB)