„Magyarország szívesen adna otthont korcsolyaszámoknak, ha Ausztriában olimpiát rendeznének"

„Magyarország szívesen adna otthont korcsolyaszámoknak, ha Ausztriában olimpiát rendeznének"

2017. 09. 22.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság már jelezte a téli olimpiai pályázatra készülő osztrák szervezeteknek, hogy Magyarország szívesen adna otthont a korcsolyaszámoknak" – mondta a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Ez nem társrendezés lenne, de elismerést hozna szerinte Magyarországnak. A helyszín a Nemzeti Korcsolya Központ lenne, ami Kósa Lajos korábbi bejelentése szerint 2021-re épül majd fel.

2018-ban (Phjogncshang) és 2022-ben (Peking) is Ázsiában lesz a téli olimpia, így az európai városok nagyobb eséllyel tudnak majd pályázni 2026-ra, ázsiai riválisuk biztosan nem lesz. Innsbruck 1976 után lenne ismét házigazda, előbb azonban regionális népszavazást tartanak októberben. Kulcsár Krisztián úgy tudja, hogy a rendezést támogatók vannak többségben.

A nyári olimpiával kapcsolatban azt mondta: Magyarországon népszavazást kell tartani, mielőtt újabb nyári olimpiai pályázaton venne részt Budapest. A NOB limai döntése után, amellyel Párizsnak és Los Angelesnek ítélték a következő olimpiákat, csak a 2032-es játékokról lehetne szó.

A Magyar Olimpiai Bizottságról azt mondta, hogy az szerinte nem vált súlyát és presztízsét vesztett szervezetté, miután a költségvetésének jó részét az új sporttörvény elvette. A lényeg az az, hogy milyen szakmai befolyásunk van arra, hogy mi történik. (…) És ez megmaradt, vagy most megvan minden lehetőség arra, hogy ez ismét meglegyen” – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

A teljes interjú a TV2 oldalán itt érhető el.

(TV2)