Meglátogatta a NOB elnöke a 2026-os téli olimpia lehetséges, svédországi helyszínét

Meglátogatta a NOB elnöke a 2026-os téli olimpia lehetséges, svédországi helyszínét

2018. 03. 23.
Megosztás


Svédországba látogatott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, ahol részt vett az Alpesi Sí Világkupa 2017/18-as szezonjának utolsó állomásán, és egyben fináléján, amit az ország északi részén található Åre-ban rendeztek meg. Az elnök megtekintette az alpesi csapatverseny küzdelmeit, majd átadta a győztes csapatoknak járó érmeket.

Látogatása során találkozott a Nemzetközi Síszövetség (FIS) elnökével és a NOB végrehajtó bizottsági tagjával, Gian-Franco Kasperrel, a rendezvény szervezőivel, és a lehetséges 2026-os stockholmi téli olimpiai pályázat képviselőivel. A pályázat sikeressége esetén Åre adna otthont az alpesi és szabadstílusú sízésnek, illetve a hódeszkás versenyszámoknak.

Bach egy sajtótájékoztatón összegezte gondolatait a helyi sajtó képviselőinek: „Az egyértelmű, hogy a NOB egy teljesen új kandidáló folyamatot hozott létre, és mások az elvárások a pályázatokkal szemben. Emellett új szervezési és pénzügyi modelleket alkottunk az olimpiákra szabva. Ez mind része az Agenda 2020-nak, és ez azt mutatja, hogy mi nem csak beszélünk, de cselekszünk is.”

A verseny előtti estén a NOB elnöke találkozott a Svéd Olimpiai Bizottság több tagjával Stockholmban, köztük az elnökkel, Hans Vestberggel, és a NOB-tag Stefan Holmmal.

Svédországi látogatása során Bach-ot elkísérte Gunilla Lindberg, a NOB végrehajtó bizottságának tagja, aki egyben a Svéd Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) a főtitkára.

(olympic.org, fotó: TT/Anders Wiklund)