Megtanulták: Magyarország, azaz Hungary

Megtanulták: Magyarország, azaz Hungary

2012. 08. 16.
Megosztás

„Where are you from?” – tették fel a kérdést többször is a londoni olimpia elején.

Aztán teltek, múltak a napok és a hetek, folyamatosan jöttek az érmek és már nem kellett válaszolni, magyarázkodni. Az utcán, a stadionban, a sportcsarnokban, az edzőpályán, az ebédlőben, a biztonsági ellenőrzésnél már nem kérdeztek, hanem kijelentettek: „Good job, Hungary!” vagy „Congratulations, Hungary!”. Mindez köszönhető olimpikonjainknak, akik valóban fantasztikusan teljesítettek Londonban. Az éremtáblázat 9. helyével olyan nagy nemzeteket előzött meg Magyarország, mint például Ausztrália, Japán, Spanyolország, Brazília és persze fel lehetne sorolni az összes szomszédos országot is.

Visszatérve a „Magyarország” feliratra: a Magyar Olimpiai Bizottság Gyémánt fokozatú támogatójának (adidas) ötkarikás kollekcióján először szerepelt a „Magyarország” felirat. Üzenet a kétkedőknek: bevált, mint ahogy a fenti sorokból is kiderült. És bevált a felvonuló ruha is: a Magyar Olimpiai Csapat bekerült a 9 legjobban öltözött ország közé a XXX. nyári olimpián. Sportolóink a megnyitó ünnepségen viselték a kalotaszegi motívumokkal ellátott, az Innoé Design által tervezett együttest.

Csak néhány példa arra, hogy mennyi pozitív kritikát kapott a magyar felvonuló ruha:

http://www.refinedguy.com/2012/07/30/9-best-dressed-countries-at-the-2012-london-olympic-opening-ceremonies/

http://fashionindie.com/5-hidden-gems-of-olympic-uniforms(amerikai weboldalon drágakőnek nevezik a magyarok kollekcióját)

http://diamondsfashionkatka.blogspot.hu(szlovák blog)