Sportlovokepjo

Megvan a negyedik sportlövő arany!

2023. 06. 29.
Megosztás

Negyedik aranyérmüket szerezték a sportlövők az Európa Játékokon! A Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar trió a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű csapat versenyszámának döntőjében legyőzte a cseheket. Peklernek ez a negyedik aranyérme, ezzel a krakkói multisport-esemény legeredményesebb magyar versenyzője.

20230622 071 KRAKKO 2023 sportloveszet

Igazi csapatmunka volt! A Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma trió egész nap remek formában lőtt: a kvalifikációból a harmadik helyen jutott a nyolc közé. A Q2-ben 881 körrel a második helyen végeztek a csehek mögött (akik azonos pontszámot értek el, csak belső tízesekkel kerültek a mieink elé), így ez a két nemzet vívta a döntőt.

A fináléban Pénié volt a fekvő, Hammerlé a térdelő, és Pekleré az álló testhelyzetű lövészet. Mindannyian kiemelkedően teljesítettek, s végül 17–9-re győzték le a Frantisek Smetana, Jiri Privratsky, Petr Nymbursky alkotta cseh csapatot.

Az Európa Játékokon negyedik aranyérmét szerző Pekler Zalán elmondta, nagyon jól alakult számukra az egész nap, mindkét kvaliban nagyon jól lőttek, csakúgy, mint a döntőben.

„Nagyon boldogok vagyunk, látszott, hogy remek a csapatösszhang, én pedig különösen boldog vagyok, hiszen megszereztem a negyedik aranyérmemet – nyilatkozta Pekler. – Nyilván titokban bíztam a jó eredményben, de erre azért még én sem számítottam, ennél jobban nem is alakulhatott volna az Európa Játékok. Az elmúlt hónapokban már látszott, hogy jó formában vagyunk, csak ki kellett várni, hogy ez az eredményekben is megmutatkozzon.”

20230622 113 KRAKKO 2023 sportloveszet

Péni István szerint ez az eredmény magáért beszél.

„Örülök, hogy a második aranyérmet is sikerült megszereznünk csapatban – ez magáért beszél, hiszem, hogy nagyon sok szép eredményt érünk még el együtt – fogalmazott Péni. – Három nagyon jó lövő van az országban, egymást segítjük, húzzuk felfelé, ez mindennél fontosabb. Azt gondolom, ez jó előjel lehet akár az olimpiával kapcsolatban is.”

Hammerl Soma elárulta, az elmúlt két hét sokat kivett mindannyiukból, úgyhogy most talán eljött az ideje az ünneplésnek is: „Nagy a boldogság! Komoly felkészülés van mindannyiunk mögöt – nekem ez az első multisporteseményem, és úgy jöttem ide, hogy amelyik számban elindulok, szeretnék valamit letenni az asztalra. Örülök, hogy sikerült. Igazi csapatként értük el ezt a sikert, végig figyeltünk egymásra, segítettük egymást” – nyilatkozta Hammerl.

Az Európa Játékokon ez volt a magyar sportlövők negyedik aranya, s Pekler Zalán ezek mindegyikéből kivette a részét. A csütörtökön aranyérmet szerző trió már a légpuska csapatversenyben sem talált legyőzőre, míg Pekler Mészáros Eszterrel megnyerte a légpuska vegyescsapat számot, és az egyéni 50 méteres összetettet is. Utóbbival kiharcolta a párizsi olimpián való részvétel jogát!