Miniszteri látogatás az Európa Játékokon

Miniszteri látogatás az Európa Játékokon

2015. 06. 25.
Megosztás

Balog Zoltán látogatást tett az I. Európa Játékokon: az emberi erőforrások minisztere hivatalos programjai mellett több sporteseményt is megtekintett Bakuban, a lelátóról szorított a magyar csapat tagjainak, valamint az olimpiai faluban is köszöntötte a küldöttséget.

“Két dolog miatt is nagyon érdekes nekünk Baku. Számunkra legfontosabbak a magyar versenyzők, és az, hogy a nagylétszámú csapatunk sikereiért szorithatunk. Sportolóink szépen helyt állnak, versenyben vagyunk Európa elvonalával” – emelte ki Balog Zoltán a mob.hu-nak.

A magyar érdekeltségű versenyek, sikerek megtekintése mellett a miniszter fontos tapasztalatokat gyűjtött a bakui eseményen, hiszen Magyarország számos világszínvonalú sportesemény megrendezésére készül.

“A magyarok szép helytállása mellett az értékes tapasztalatok, a jövőben hasznosítható ismeretek megszerzése is előtérbe kerül ilyenkor, hiszen hazánk egyre több világeseménynek adhat otthont az elkövetkező időszakban. A szakemberek mellett a kormány részéről többek között ezért is volt nagyon fontos látni Bakuban a logisztikai megoldásokat és a sportolói falut.”

“Szurkolói szemmel számomra a legnagyobb izgalmat, feszültséget a csapatsportok jelentik” – folytatta a miniszter. “Igazán összetartó, jó hangulatú magyar csapat van itt Bakuban. Az orvosok, a masszőrök, a szakemberek mind összehangoltan, alázattal végzik munkájukat. Jó látni, hogy mindenki a sikerek érdekében dolgozik” - fogalmazott Balog Zoltán.

(MOB/Vastagh Enikő, fotó. MOB/Szalmás Péter)