Mizsér Attila a 2024-es budapesti pályázat sportigazgatója

Mizsér Attila a 2024-es budapesti pályázat sportigazgatója

2015. 11. 17.
Megosztás

Az 1988-as szöuli játékok öttusázó bajnokát, Mizsér Attilát nevezték ki a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott budapesti pályázat sportigazgatójává.

Az 54 éves sportember pályafutása során 13 érmet nyert, köztük ötkarikás játékokon 1988-ban egy csapat aranyat, majd négy évvel később, Barcelonában egy egyéni ezüstöt, továbbá öt világbajnoki aranyat. Mizsér 1985-ben az év sportolója volt Magyarországon, 1995-ben pedig nemzetközi Fair Play-díjat kapott.



"Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőséget kaptam. Lehetőséget arra, hogy 2024-ben Budapestre hozzuk az olimpiát. Azon leszek, hogy sport- és kereskedelmi tapasztalataimat felhasználjam a munkám során" - mondta Mizsér Attila.

Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse úgy fogalmazott: Mizsér sportigazgatói kinevezése tovább erősíti a csapatukat, a szakember erős sportolói, valamint pénzügyi és vezetői háttérrel érkezik.

Mizsér Attila (a fotón szöuli győzelmüket követően Fábián László és Martinek János között) a hazai szövetségek vezetőinek és a magyar sportdiplomatáknak november elején mutatkozott be új feladatkörében.

„Huszonegy éve jelentettem be, hogy abbahagyom az élsportot, nem gondoltam volna akkor, hogy ’visszatérek’ – most újra ’válogatottnak’ érzem magam. A hazai és nemzetközi sportági szövetségek szerepe kiemelten fontos a pályázati szakaszokban, nagyon megtisztelő a feladat, hogy én tarthatom velük a kapcsolatot, a következő két évem erről fog szólni” – fogalmazott akkor Mizsér, akitől nem áll messze a szövetségi munka, hiszen korábban a Magyar Öttusa Szövetség elnökségében is fontos tisztségeket töltött be.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Párizs, Los Angeles, Hamburg és Róma verseng. A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter, MTI/Németh Ferenc)