Michelle screenshot2

MOBCastban a mindig mosolygós öttusázó

2024. 01. 04.
Megosztás

Gulyás Michelle egyéniben, csapatban és vegyes váltóban is világbajnoki ezüstérmes – mellette gyűjtött három bronzérmet is –, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes öttusázó; a tavalyi Európa Játékok bronzérmese csapatban. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 15. felvonásában a fiatal sportolót Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Michelle már utánpótláskorában vaskos névjegyet osztott: 2018-ban ifjúsági olimpiai bronzérmes lett egyéniben Buenos Aires-ben, junior világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok csapatban; korábban négytusában ifjúsági Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes a váltóval, 2017-ben.

A KSI-ben nevelkedett, ma az UTE versenyzője. Saját bevallása szerint a 2023-as nem volt igazán jó éve, de 2024-re nagyon készül. A versenysport mellett tanul is, hamarosan bűnügyi nyomozó lesz.

A Gulyás gyerekek hárman vannak testvérek, mindhárman más-más országban születtek, ő maga Londonban látta meg a napvilágot. Személyiségével kapcsolatban azt mondja magáról, hogy mindig mosolygós, nyitott, vidám.

A MOBCasban beszél arról is, hogyan éli meg az öttusasport változásait; úgy véli, akik a junior korosztályból jönnek fel, beleszoknak az új versenyszámba, az akadályversenybe, eredményesebbek lehetnek, mint idősebb társaik, akik a hagyományos öttusát űzik hosszú ideje.

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.