Molnár-Bánffy Kata sajtóattasé a phjongcshangi várakozásokról nyilatkozott a DIGI Sporton

Molnár-Bánffy Kata sajtóattasé a phjongcshangi várakozásokról nyilatkozott a DIGI Sporton

2017. 12. 11.
Megosztás


Még nem ért véget a téli olimpiai kvalifikáció, de a MOB úgy gondolja, a jelenlegi számítások szerint 17-19 magyar versenyző utazhat a phjongcshangi játékokra - jelentette ki Molnár-Bánffy Kata, a magyar téli olimpiai csapat sajtóattaséja, a MOB kommunikációs és marketingvezetője a DIGI Sport Televízió Reggeli Start című műsorában hétfőn, 59 nappal a játékok megkezdése előtt.

„Tíz fő rövidpályás gyorskorcsolyázó részvétele már hivatalosan is biztos, de a MOB még plusz 7-9 sportolóval is számol. Nagy Konrád hétvégén megerősítette világranglista-pozícióját, ami alapján feltételezzük, hogy nagypályás gyorskorcsolyázónk is lesz a csapatban és a sísportban is várunk jópár kvótát, de a visszaosztásokban is reménykedünk még; január 29. lesz az utolsó dátumunk, amíg reménykedhetünk, és derül ki bizonyos sportolók számára, hogy mehetnek-e vagy sem” - mondta a sajtóattasé. Hozzátette: a teljes delegáció mintegy negyven fős lesz, két olimpiai faluban kap elhelyezést, külön a havas és külön a jeges sportágak képviselői, a létesítményeknek, versenyhelyszíneknek megfelelően.

Molnár-Bánffy Kata az alábbi videóban beszél a magyarok olimpiai formaruhájáról és a szigorú dopping-szabályozásról, a tiszta sportolók védelméről is.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián 15 sportág 102 versenyszámát rendezik. A játékokat február 9. és 25. között rendezik.

Honlap: pyeongchang2018.com

(DIGI Sport TV-MOB)