Szilágyi Liliána viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

„Most aztán lehet lubickolni a sikerben!”

2014. 09. 10.
Megosztás

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hihetetlenül büszke arra a sikersorozatra, amelyet a magyar úszók produkáltak az elmúlt hetekben.

Az augusztusi berlini felnőtt Európa-bajnokságon öt, a nanjingi ifjúsági olimpián négy, a most hétvégén zárult balatonfüredi junior nyílt vízi világbajnokságon pedig két aranyat nyertek a magyar úszók, megannyi érem mellett, ami előtt Borkai Zsolt is kalapot emel.

„Szeretnék gratulálni mindhárom csapatnak, szenzációsan szerepeltek az úszóink. Egy sportvezetőnek ilyenkor könnyű a dolga, hiszen siker van, lehet lubickolni benne” – fogalmazott a MOB első embere egy szerdai sajtóeseményen, hozzátéve: a riói kilátások tekintetében az idő előrehaladtával csak egyre optimistább.

„MOB-elnökként természetesen olyan szemüvegen keresztül is vizsgálom az eseményeket, hogy azok milyen hatással lehetnek a játékokra. Sorra születnek az érmek, a győzelmek – nagyon remélem, hogy a lendület kitart Rióig.”

Borkai Zsolt a magyar úszás kiemelkedő eredményeit részben azzal magyarázza, hogy a rendszer kiválóan van összerakva, mindenki pontosan tudja, mi a feladata, és azt a lehető legmagasabb szinten végzi.

„Mindenkinek azt kívánom, hogy legyen elég ereje, hogy az olimpiai kvalifikációs versenyeken és magán az olimpián is jól szerepeljen. A MOB ehhez minden erkölcsi és szakmai támogatást igyekszik megadni.”



A három nanjingi aranyérmes: Szilágyi Liliána, Kenderesi Tamás és Grátz Benjámin

A sajtóeseményen részt vett Szilágyi Liliána, aki még mindig nehezen hiszi el, hogy kétszer is az ő tiszteletére játszották le a Himnuszt az ifjúsági olimpián.

„Óriási élményekkel gazdagodtam Nanjingban, és hatalmas öröm, hogy át tudtam lépni egy határt önmagamban. A sikerek csak még elszántabbá tesznek, hogy a jövőben ennél is többet dolgozzak, és ennél is szebb eredményeket érjek el” – mondta Lilu.

Mellette két másik Nanjingban aranyérmes úszónk, Grátz Benjámin és Kenderesi Tamás szintén részt vett a sajtóeseményen, akárcsak a „nagyágyúk” közül Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel.


Gyárfás Tamás, a MUSZ elnöke, Szabó Bence, a MOB főtitkára és Borkai Zsolt, a MOB elnöke a sajtótájékoztatón

(czo, fotók: Szalmás Péter)