„Nagy siker volt az olimpikonok baráti találkozója”

„Nagy siker volt az olimpikonok baráti találkozója”

2014. 05. 10.
Megosztás

Dr. Konrád János főszervező péntek este ismét meggyőződhetett róla: kiváló ötlet volt nyolcadik alkalommal is megrendezni az olimpikonok baráti találkozóját.

Az 1964-ben olimpiai bajnok egykori vízilabdázó azzal a céllal hívta életre hosszú évekkel ezelőtt a kezdeményezést, hogy a régmúlt és a jelen olimpikonjai, olimpiai bajnokai évente legalább egyszer találkozzanak, és ne csak valamilyen protokolláris eseményen legyen alkalmuk eszmét cserélni, nosztalgiázni.

„Számos barátommal csak nagyritkán, esetleg egy temetésen futottunk össze, ahol ugye finoman szólva sem kötetlen a légkör. Ezért gondoltam úgy, hogy érdemes tető alá hozni ezt a találkozót.”

Dr. Konrád János az idei eseménnyel szinte maradéktalanul elégedett, csupán amiatt van némi hiányérzete, hogy nem tudott mindenki jelen lenni az eseményen.

„A meghívottak döntő többsége ugyanakkor eljött, és örömmel láttam, hogy a különböző generációk megtalálják a közös hangot, legyen szó harmincéves vízipólósról vagy hetvenes vívóról. A sportban ez a csodálatos: rengeteg ember közös szenvedélye, egy egész társadalmat képes összekovácsolni” – fogalmazott a főszervező a mob.hu-nak.

A találkozón köszöntötték Göröcs Jánost, aki csütörtökön töltötte be a 75. életévét. Dr. Konrád János nagyon büszke arra, hogy barátai között tudhatja az egykori kiváló futballistát, olimpiai bronzérmest.

„Hatalmas alakja a magyar labdarúgásnak, sajnos méltatlanul kevés figyelmet kap ahhoz képest, hogy mennyit tett le az asztalra. Azt mindenesetre nagyon jó látni, hogy mekkora szeretet övezi egykori sporttársai körében.”

(CZO)

Kapcsolódó cikk:
Az olimpikonok baráti találkozóján Göröcs Jánost is köszöntötték