Nagy Zsigmond: Fiatal büszkeségeink ott vannak Európa elitjében!

Nagy Zsigmond: Fiatal büszkeségeink ott vannak Európa elitjében!

2013. 07. 23.
Megosztás

Az EYOF-ok, több mint két évtizedes történetét tekintve – a 2003-as párizsi fesztivál után – a múlt heti, utrechti volt magyar szempontból a második legsikeresebb. A XII. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról dr. Nagy Zsigmond csapatvezetőt, a MOB nemzetközi igazgatóját kértük összegzésre.

A hollandiai EYOF-on a 49 résztvevő ország közül Magyarország igen elő kelő pozícióban, a 4. helyen végzett a nemzetek közötti éremtáblázaton.

„Az ifjúsági csapat nagyon szépen teljesített, a fiatalok 8 arannyal hozták a londoni formát! Színes palettán láthattuk a tehetségeket, több sportág, az atlétika, a judo, a kosárlabda és az úszás szállította az érmeket. Büszkeségeink ott vannak Európa elitjében!” – mondta elégedetten dr. Nagy Zsigmond.

A magyarok 8 arany- és 3-3 ezüst illetve bronzérmet szereztek Utrechtben, a kosárlabdázóink először kaptak meghívást, leányaink a nagyhatalomnak számító oroszokat is legyőzték.

„Szintén örömteli, hogy az érmesek mellett egy EYOF-csúcsot is ünnepelhettünk, Matyasovszky Dalma 200 méter háton állította be a verseny új rekordját” – emelte ki a csapat vezetője.

„Jól felkészített, kiválóan teljesítő, fegyelmezett, sportszerű, hazánkat megfelelő módon képviselő versenyzők vettek részt a 2013-as EYOF-on, gratulációval és köszönettel tartozom nekik. Továbbá a szakmai stáboknak, a sportágvezetőknek, edzőknek, a Balogh doktor vezette orvosi stábnak és a csapatirodának is köszönetemet fejezem ki; sokan a szabadságuk terhére, mégis világszínvonalon látták el feladataikat” – hangsúlyozta a sportvezető.

Nagy Zsigmond a szervezést „kiválóra” minősítette.

„Utrecht diákváros, rengeteg jól felszerelt, szép sportlétesítménnyel és kollégiummal. A hollandok kiváló szervezőmunkát végeztek. A Magyar Csapat számára egységes szállást tudtunk biztosítani egyetlen épületen belül, ahol az orvosi rendelőnk és a csapatiroda is helyet kapott. Utrechtben is bebizonyosodott, hogy Európa és az olimpiai mozgalom odafigyel a fiatalokra, az ifjúság sportjára, az EYOF beírta magát a nagy, nemzetközi versenyport-események közé” – tette hozzá dr. Nagy Zsigmond.

A teljes interjú megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra