Nanjingra készül: Péni István sportlövő (videóval)

Nanjingra készül: Péni István sportlövő (videóval)

2014. 03. 27.
Megosztás

Több mint tízszeres korosztályos magyar bajnok, sokszoros csúcstartó, és a nemzetközi elitben is osztott már névjegyet. A sportágválasztáshoz egyenes út vezetett, szülei válogatott sportlövők voltak. A 17 éves fiatalember a sport mellett a tanulásban is élen jár. Péni István februárban, Moszkvában már megváltotta repülőjegyét Nanjingra...

Édesanyja, Lencz Erika válogatottságig vitte, édesapja, Péni István csapatban Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes. Fiúk, a "kis" Pisti, sportlövőként Kissné Oroszi Editnél jelentkezett be 2008-ban, az UTE lőterén. A Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola diákja, aki a sport mellett a tanulásban is bizonyított, 2013-ban megkapta a "Budapest éltanulója-élsportolója" címet.

Gimnazistaként emelt szinten tanulja a németet, ha a tanulás és a sport mellett van egy kis szabadideje, szívesen vadászik.

Péni István a közelmúltban, a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságot megelőző viadalon - ami egyben sportágában az ifjúsági olimpia kvalifikációs eseménye is volt - szerzett győzelmével vívta ki a nanjingi részvétel jogát fiú légpuskában.

Versenyszámai az 50 méter fekvő, az 50 méter 3X40 összetett és a 10 méter légpuska 60 - az ifi olimpián utóbbiban megy majd lőállásba.

Eredményei közt kiemeli, hogy 12-szeres korosztályos magyar bajnok - ifiként a juniorok közt is - és 7-szeres csúcstartó. Büszke 2012-es junior Eb-negyedik helyére is, melyet Finnországban ért el a 21 évnél fiatalabbak mezőnyében - 15 esztendősen.

Nanjingigra tehát István már kvalifikált, de addig még több felnőtt világkupa vár rá, felkészülési viadalként.

"Nagyon bízom abban, hogy dobogóra tudok állni Nanjingban!" - mondja búcsúzóul magabiztosan a vele készült interjúban, melyben a kvalifikáció mellett a 2014-ben bevezetett új szabályokról is beszél.

(Fotó: facebook)