Nanking 2014: Nyitott kérdések triatlonban (videóinterjú)

Nanking 2014: Nyitott kérdések triatlonban (videóinterjú)

2014. 05. 08.
Megosztás

Lehmann Tibor szövetségi kapitány szinte teljes bizonyossággal állítja, egy-egy fiú és lány triatlonos is indulhat Nankingban az ifjúsági olimpián augusztusban, azaz kihasználjuk a maximális számú kvótát, a résztvevők pontos kiléte azonban csak május 17-én tisztázódik.

A magyar szövetség a döntő szót a május 17-i weerthi (Hollandia) viadal után mondja ki: a versenyen három fiú és három lány képviseli Magyarországot, és az ott születő végeredmény alapján kristályosodik ki, mely versenyzők állhatnak rajthoz Kínában.

Az egy-egy kvótáért Lehmann Bence, Rácz Gergő és Tóth Milán, illetve Bicsák Flóra, Fuchs Dóra és Csák Panna száll harcba.

Mint Lehmann Tibor a mob.hu-nak adott videóinterjúban elmondta, akárki is kapjon bizalmat közülük Nankingban, nem félti majd, hiszen számos komoly megméretésen bizonyították már rátermettségüket valamennyien.

A szakvezető a helyezéseket illetően úgy tippeli, a mieink – hasonlóan a 2010-es szingapúri játékokhoz – az 1-10. helyek valamelyikét célozhatják meg, és ebben az esetben a vegyesváltót is szép reményekkel várhatnánk.

Négy éve Hankó Gábor a kilencedik, Dudás Eszter pedig az ötödik helyen végzett.

Az augusztus 16-28. között rendezendő II. ifjúsági olimpiai játékokon mindkét nemet 32 versenyző képviseli majd Nankingban, egy ország legfeljebb egy-egy triatlonost nevezhet.

Kapcsolódó cikk:
Így fest a magyar küldöttség száz nappal Nanking előtt
Amit a 2014-es ifjúsági olimpiai játékokról tudni érdemes