Négy afrikai ország is pályázik a 2022-es ifjúsági olimpiára

Négy afrikai ország is pályázik a 2022-es ifjúsági olimpiára

2018. 07. 20.
Megosztás


Még februárban döntött arról a NOB, hogy a 2022-es ifjúsági játékok rendezési jogát egy afrikai országnak adná. A kontinensről Botswana, Nigéria, Senegál és Tunézia jelezte kandidálási szándékát.

Az elmúlt hónap során háromnapos terepszemlén vizsgálta a NOB a lehetséges afrikai országokat, a 2022-es ifjúsági játékok (YOG) megrendezhetőségével kapcsolatban. A látogatások célja volt egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, mely számba veszi a lehetséges beltéri és kültéri helyszíneket mind a sport, mind a kisérőrendezvények tekintetében.

Az elkészült jelentés tartalmazza a NOB szakértői által gyűjtött információkat olyan témákkal kapcsolatba, mint motiváció és célok, ifjúsági és sportstratégiák, a YOG, mint katalizátor, valamint a nagy események szervezése. Mindezt persze összhangban az „Agenda 2020” és a „New Norm” stratégiákkal, hogy ezzel segítség a lehetséges fogadó országokat az esemény egyszerű, ésszerű és költséghatékony megrendezésében.

Ezzel le is zárult a párbeszéd időszaka, augusztusban a NOB tovább vizsgálja a jelölteket, melyek közül kettőt terjeszt majd a végrehajtó bizottság elé. A 2022-es ifjúsági játékok értékelő bizottságának a vezetője, Uğur Erdener szeptemberben nyújtja majd be a zárójelentést és az ajánlattételt, a döntést pedig a Buenos Aires-ben hozzák majd meg októberben, a NOB, ifjúsági olimpia alatt tartott ülésén.

(olympic.org)