Ádámfi Attila: "Meggyőződésem a magas szintű nanjingi ifi olimpiai rendezés" (videóval)

„Nem adtuk fel a reményt, hogy egyszer az olimpia hivatalos programjára is felkerül a bandy"

2017. 02. 04.
Megosztás

Nem adtuk fel a reményt, hogy egyszer az olimpia hivatalos programjára is felkerül a bandy, amely amúgy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág" - mondta a világbajnokságot követően Ádámfi Attila, aki a FIB-alelnöki (Nemzetközi Bandy Szövetség) poszt mellett a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatói tisztét is ellátja, egyben tagja a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságnak is.

A magyar bandyválogatott a B csoportos svédországi világbajnokságon másodikként végzett, így nem jutott fel a legjobb nyolc csapatot tömörítő A csoportba. A jégkoronghoz és a gyeplabdához hasonló, jéglabdának is nevezett sportág idei csúcseseményén a nemzeti együttes a döntőben egyetlen góllal, 4-3-ra maradt alul Kanadával szemben.

Ami az olimpiai szereplést illeti, a magyar sportdiplomata emlékeztetett rá, hogy a bandy egy ízben - 1952-ben - bemutató sportágként már szerepelt a téli ötkarikás játékokon.

"A súlyemelés a fő tevékenységi területem, ahol főállásban dolgozom, a bandy pedig a hobbim. Utóbbit magam is műveltem 19-től 40 esztendős koromig, két éve, több mint százszoros válogatottként vonultam vissza."

(MTI-MOB)