Nemzetközileg is elismerték az Európa Játékok arculatát

Nemzetközileg is elismerték az Európa Játékok arculatát

2014. 12. 25.
Megosztás

A Design Week nevű elismert nemzetközi weboldal az év legjobb arculati kialakításának választotta a 2015-ös Európa Játékok augusztusban bemutatott megjelenését. Az egyedi arculatot a bakui szervezőbizottság munkatársai a londoni SomeOne ügynökséggel karöltve fejlesztették ki.

„Szívből gratulálok minden munkatársunknak, aki részt vett az új arculat kialakításában, melynek köszönhetően nemcsak már most sikerült a játékok megjelenését egyedivé és felismerhetővé tenni, de Azerbajdzsán fővárosának köztereit is új külsővel ajándékoztuk meg. A Design Week oldal elismerése rendkívül sokat jelent számunkra és tovább segíti az Európai Játékok nemzetközi népszerűsítését” – nyilatkozta Simon Clegg, Baku 2015 ügyvezető igazgatója.

A Baku természeti szépségeit tükröző jegyek nem csupán a versenyhelyszíneken, belépőkön vagy formaruhákon, de minden hivatalos terméken felfedezhetőek lesznek.

Az arculat központi eleme a gránátalmafa, mely az azeri népművészetben az egységet szimbolizálja. A fa ágai mellett különböző történelmi jelképek utalnak az ország gazdag kulturális örökségére, együtt a különböző sportágak és versenyszámok piktogramjaival.

„A színes arculat rendkívül fontos eleme az EJ-t népszerűsítő marketingstratégiánknak. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a munkánk ilyen hamar komoly elismerésre lelt, hogy a bakui arculatot mások is egyedinek és különlegesnek találják” – fogalmazott Charlie Wijeratna, a multisportesemény kereskedelmi igazgatója.