NOB online oktatói program sportolóknak (videóval)

NOB online oktatói program sportolóknak (videóval)

2014. 04. 02.
Megosztás

A sportolóknak folyamatos kihívásokkal kell szembesülniük a sportkarrierjük és tanulmányaik összehangolásában, így a NOB kifejlesztett egy online oktatási felületet. Többek között a NOB Sportolói valamint Sportszakemberi bizottságaival együttműködve készült el a program, mely ingyenes oktató tartalmat nyújt a világ sportolói számára.

Az alkalmazás az IOC Athlete MOOC (Massive Open Online Course) nevet kapta és április első napjaitól kezdve elérhető.

Bővebben itt olvashat.

A programon keresztül megtekinthetőek a világ vezető intézményeinek előadásai, videók, események élő közvetítései, vitafórumok és sokféle tanulmányi anyag. Együttműködhetnek benne az olimpiai bajnokok, híres edzők és egyetemi előadók. Már három kurzus is követhető a felületen, a "Tudatos étkezés a jobb teljesítményért", a "Hogyan lehet bajnokká válni?" és a "Sportolói karrier átalakítása" című órák.

A "Tudatos étkezés a jobb teljesítményért" című órán bemutatják a sportolók számára megfelelő táplálkozást, hogyan kell étkezniük edzések és versenyek idején, milyen fehérjében és szénhidrátban gazdag ételeket fogyaszthatnak.

A "Hogyan lehet bajnokká válni" című előadás arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi befolyásolja jobban az élsportolóvá válást, a tehetség vagy a nevelés? A tehetség maximalizálásához és a profivá váláshoz szükséges módszereket, ötleteket mutatják be ezen a kurzuson.

A "Sportolói karrier átalakítása" előadás azt fejti ki, hogy a sportolók egy idő után, amikor befejezik aktív sportolói pályafutásukat, hogyan tudják megtalálni a számukra legmegfelelőbb foglalkozást, hogyan tudják a leghatékonyabban átalakítani karrierjüket. Korábbi olimpiai bajnokok és szakértők segítenek felfedezni erősségeiket, jártasságaikat, szenvedélyüket más területeken is.

Sergey Bubka egykori rúdugrólegenda, a NOB tagja, a Sportszakemberi Bizottság elnöke véleménye az alkalmazásról: „a sportolók rendkívül elfoglaltak, átutazzák az egész világot, rengeteget edzenek, de ezzel az online felülettel össze tudják hangolni a sportot és a tanulást.”

Claudia Bokel a NOB Sportolói Bizottságának elnöke így nyilatkozott: „mindegy, hogy olimpikon vagy feltörekvő sportoló vagy, ez az ingyenes mobil alkalmazás majd segít kihozni a legtöbbet a tanulásból, a legjobbak segítségével.”

(Olympic.org)