Női NB I: megvédte bajnoki címét a Vasas Óbuda

Női NB I: megvédte bajnoki címét a Vasas Óbuda

2013. 04. 23.
Megosztás

A Vasas Óbuda idegenben győzte le a Gödöllőt a bajnoki finálé ötödik összecsapásán, a lányok fantasztikusan koncentrálva, parádés játékkal múlták felül riválisukat, és gyűjtötték be a bajnoki aranyat.

A szezon utolsó és egyben legfontosabb mérkőzésére rengeteg Vasas-drukker kísérte el a lányokat, szurkolóink bajnoki döntőhöz méltó hangulatot teremtettek a gödöllői csarnokba. Rendkívül kiélezett küzdelmet hozott az első szett, erős hazai kezdés után szerencsére hamar ébredt a Vasas Óbuda, gyorsan sikerült ledolgozni a három pontos hátrányt, ezt követően pedig már fej-fej mellett haladtak a csapatok (11:11). Hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny, de lányainkról sugárzott a magabiztosság, látszott, ők bizony győzni jöttek Gödöllőre (18:19). Egy időkérést követően ugyan még fordítani tudott a hazai csapat, ám a végjáték ismét a mi örömjátékunkat hozta, a lányok pedig három szettlabdájuk közül rögtön az elsőt kihasználva megnyerték a lélektanilag kiemelkedően fontos első szettet (21:25, 0:1).

A második játszmát ott folytatta a Vasas, ahol az előzőt abbahagyta, önbizalommal teli és szép röplabdát bemutatva öt pontos fórba kerültek a gyengén játszó hazaiakkal szemben (5:11). A biztos fölény tudatában kissé visszavettek a mieink, ami hamar megbosszulta magát, hiszen ellenfelünk egyből felzárkózott, majd egyenlített is, ráadásul úgy tűnt valamelyest fejben is összeszedték magukat (13:13). Innentől ismét kiegyenlített játékot láthattak a nézők, az utolsó perceket két pontos előnyük tudatában azonban a gödöllőiek várhatták kedvezőbb helyzetből (20:18). Azonban ahogyan a szezon során már több ízben is bebizonyították, Jókay Zoltán tanítványai nem ismernek vesztett szituációt, ez pedig ma sem volt másként, a lányok ugyanis két ponttal a vége előtt egyenlítettek (23:23). Rendkívüli izgalmak következek, a Gödöllő két szettlabdánkat is hárította, a harmadik esetében azonban már nem volt ellenszerük, így a Vasas Óbuda karnyújtásnyira, egyetlen szettre került a bajnoki címtől (25:27, 0:2).

A harmadik játszma során ismét felváltva szerezte a pontokat a két csapat, a mieink elsősorban Gubicza Laura sáncainak és Miklai Zsanett ütéseinek köszönhetően tapadtak ellenfelükre (9:9). A szett derekán rengeteget hibázott mindkét együttes, így továbbra is maradt az egál közeli állás, ám a sovány előny a Vasas Óbudánál volt (18:19). A mieink azonban talán egy kicsit siettették a játékot, túl hamar akarták lezárni a mérkőzést, a Gödöllő pedig könyörtelenül kihasználta ezt és a végjáték során koncentráltabb játékot bemutatva megnyerte a játszmát, ezzel átmenetileg elodázva a bajnokavatást (25:23, 1:2).

De csupán átmenetileg! A negyedik szettben ugyanis olyat produkáltak a piros-kék lányok, amit eddig talán csak a kupadöntő során láthattunk tőlük idén, így hiába kellett olykor a bírókkal is küzdeniük, óriási magabiztossággal faképnél hagyták ellenfelüket (1:7). Közelebb zárkózott ugyan a Gödöllő, azonban a Vasas Óbudát már nem lehetett megállítani, Miklai Zsanett ihletett formában játszva termelte a pontokat, de Szabó Adri és Stefanik Orsi is nagyon elkapta a fonalat, így a második technikai szünetre ismét öt pont volt a két csapat között a különbség (11:16). A hazaiak teljesen szétestek, már ekkor látszott, ők bizony képtelenek a feltámadásra (14:22).

A szett utolsó, bajnoki címet jelentő pontját, Tóth Andi óriási mentését követően, Vacsi Evelin ütötte centerből. Tíz ponttal nyerte az elmúlt év bajnoka a záró játszmát, esélyt sem hagyva a Gödöllőnek, és következhetett a jól megérdemelt, közös ünneplés a szurkolókkal (15:25, 1:3).

NŐI RÖPLABDA-BAJNOKSÁG

TEVA Gödöllői RC - Vasas Óbuda 1-3 (-21, -25, 23, -15), Gödöllő, Szent István Egyetem sportcsarnoka, 400 néző , Vezette: Adler, Tillman
Gödöllő: Kriegel É., Molnár:Németh, Hackl, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó)
Vasas: Vacsi, Tálas, Miklai, Gubicza, Szabó A., Stefanik. Csere: Tóth A. (liberó) Fábián.
A párharc végeredménye: 3–2 a Vasas javára.

(Forrás: vasassc.hu, Sarlós Márton fotó: Doba István)