Befejeződött az I. Európa Játékok

Olimpiai bajnok a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó!

2018. 02. 22.
Megosztás


A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az 5000 méteres fináléban az első helyet megszerezve Magyarország első olimpiai aranyérmét szerezte a téli olimpiák történetében.

A döntőben Korea, Kína és Kanada volt az ellenfele a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor összeállítású csapatnak. Okos taktikát választott a csapat; rögtön az élre állt a staféta, de nem sokáig vezethettünk, szinte minden körben változott a helyzet. A koreaiak egy idő múlva kicsúsztak, maradtak hárman, hatalmas harcban az elsőségét. Az utolsó hat körben fantasztikusan versenyeztek a magyar fiúk. A két utolsó váltótag, a Liu-testvérek pedig az élre repítették a váltót, és Liu Shaulin Sándor az első helyen vitte célba a csapatot.

„Mindenki összetette fejben a munkáját, mindenki megcsinálta a saját részét, és kijöttünk legjobbként" – mondta Liu Shaolin Sándor. „Harmincnyolc év után újra megszereztük az érmet, ráadásul arannyal kezdtünk! Úgy érzem, ez nem a vége, ez nem jelenti azt, hogy befejeztük az egészet. Ez is csak egy állomás volt számunkra" – tette hozzá testvére, Shaoang. „Kilenc napot vártunk az elődöntő és a döntő között, ami nekünk nagyon szokatlan. Nekünk általában egy esténk van, nekem ez nagyon nehéz volt" – emelte ki Knoch Viktor. Eb-t, vb-t nem nyertünk, most olimpiát igen, irigykedhetnek a többiek" – nyilatkozta Burján Csaba.

Magyarország a téli olimpiák történetében az első aranyérmét szerezte meg Phjongcshangban.


A képre kattintva megnézheti a döntőt az Eurosport videójában.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)