Olimpiai bajnokok, sportvezetők a "román-magyarról"

Olimpiai bajnokok, sportvezetők a "román-magyarról"

2013. 09. 05.
Megosztás

Egy nap választ el a péntek esti Románia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzéstől, amelynek végkimenetele mindkét csapat számára meghatározó lehet. A meccs előtt olimpikonk és sportvezetők nyilatkoztak...

Ha a házigazdák veszítenek, aligha végezhetnek már a csoportban a pótselejtező lehetőségével „díjazott” második helyen. A vendégként pályára lépő magyaroknak ugyanakkor szárnyakat adhat a bukaresti pontszerzés, hát még az álombeli három pont megszerzése.

Bukarestben a Nemzeti Stadionban körülbelül ötezer magyar hallathatja majd a hangját, 50 ezer román drukker hangorkánjával versengve. Idehaza Riskó Gézának, a közmédia sportfőszerkesztőjének a cseppet sem túlzó jóslata szerint 3 milliós (!) televíziós nézettséggel magyar csúcs születhet, amennyiben az m1 állandó nézőközönségéhez további 2 millió „átkapcsoló” csatlakozik majd…

De vajon ott lesznek a 3 millió között a magyar sport büszkeségei, a focit szerető olimpiai bajnokok és az ő sportágaik élén álló szövetségi elnökök is? Ennek járt utána a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa, aki a megkérdezettektől tippet is kért a pénteki meccsre.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke:

- Ma még Brüsszelben dolgozok, de pénteken már otthon leszek, és így semmi akadálya nem lehet annak, hogy megnézzem a nagy meccset. Figyelemmel kísértem a válogatott eddigi meccseit, tudom, hogy a második helyen állnak a csoportjukban, és azt is, hogy talán ott is tudnak maradni. Nagyon tetszettek a játékosok nyilatkozatai, az optimizmust és a jó csapatszellemet tükröző gondolataik, szerintem az akaratukkal és az összpontosításukkal sem lesz baj, ami már fél sikert jelenthet a számukra. A másik „felet” nyilván a gólok hozhatják meg.

Kökény Roland, olimpiai bajnok kajakozó:

- Pénteken az országos bajnokságon szerepelek és szerintem este hat előtt aligha indulhatok el Szolnokról Budapest felé, de igyekezni fogok, hogy ne sokról maradjak le. Nem mondhatom magamat a labdarúgás bennfentesének, de azt tudom, hogy ezen a mérkőzésen nagyon sok múlik. Mint minden sportágban, pontosabban a sport legfelsőbb régióiban, fejben és lélekben kell mindennek a helyén lennie, máskülönben minden erőfeszítés kudarcba fulladhat. Mi ketten Dombi Rudolffal ennek a tudásunknak köszönhettük a londoni aranyérmünket. A magyar és a román válogatott egyforma tudásúnak tűnik, így most különös fontos lesz az elmondottak megvalósulása. Szerintem jól végez a csapat Bukarestben.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke:

- Beterveztem a pénteki esti tévénézést, és remélem, hogy végig is bírom majd idegekkel. Én úgy vagyok a magyar csapatok meccseivel, hogy a kezdő sípszót mindig optimistán várom. Ezen a szokásomon most sem változtatok…

Pars Krisztián, a kalapácsvetés olimpiai bajnoka:

- A futballról van jó és rossz véleményem is, de amikor a magyar válogatott a pályára lép, akkor számomra is csak a reményt jelenti minden mérkőzés. Sajnálom, hogy lemaradok a péntek esti közvetítésről, mert Olaszországban fogok versenyezni, ahol valószínűleg a forduló összefoglalójával kell majd beérnem. Van a mai magyar válogatott olyan erős, hogy Bukarestben ne jöjjön zavarba, és ha nem remegnek a lábak, még győzelemnek is örvendezhetünk.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke:

- Baráti körben fogom megnézni a mérkőzést, amely remélem, hogy szép élményekkel szolgál a számunkra. Én a magam részéről nagyon optimista vagyok, szerintem a 3 pont megszerzésére is képes a magyar válogatott. Számszerű tippem is van: 2:1-re nyerünk!

Szilágyi Áron, a kardvívás olimpiai bajnoka:

- A világbajnokság után a pihenőnapjaimat töltöm, így nem lesz módom arra, hogy megnézzem a válogatott mérkőzését. A barátaim és a közeli ismerőseim jól tudják, hogy a Bayern München a kedvenc csapatom, de most válogatott meccs következik, amikor nem az számít, hogy ki nyerte legutóbb a Bajnokok Ligáját, hanem csak az, hogy a pénteki küzdelemben a magyar csapat kerekedjen felül. Nagyon kívánom, hogy a vágy beteljesüljön és aztán a folytatásra is büszkék lehessünk.

Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Torna Szövetség elnöke:

- Szombathelyen fogok a tévé készülék elé ülni, és attól tartok, hogy izgalmamban megint lerágom a körmeimet. Nagyon remélem, hogy győzni fogunk, de ehhez egy roppant egységes csapat kell, és sportszerű légkör. Hajrá magyarok!

Berki Krisztián, a lólengés olimpiai bajnoka:

- Ahogy az olimpiai bajnok társam, azaz az elnök úr, én is Szombathelyen leszek, de mint az ottani rangos GP verseny szereplőjének, sajnos le kell mondanom a drukkolásról a tévé előtt. Szombaton reggel jó hírek reményében ébredek majd, amik arról szólnak, hogy Bukarestben nem a hazai válogatott ünnepelt a 90 perc végén.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke:

- Szerintem azt a sportembert, akit pénteken este 9-kor meglátnak egy moziban, az jobb, ha a jövőben elkerüli a sportpályákat…Ha a kérdés úgy hangzik, hogy elképzelhetőnek tartom-e pénteken a magyar győzelmet, akkor csak azt válaszolhatom, hogy igen! Máskülönben moziba mennék…

Gyurta Dániel, úszó olimpiai bajnok:

- Úgy terveztem, hogy kimegyek a meccsre, de sajnos le kellett mondanom erről a tervemről. Így marad a tévé, de lélekben így is ott leszek a csapattal, ahogy eddig is ott volt a szívem velük és a jövőben is ott lesz.

És a csapatsportok „rokonságából”:

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke:

- Nagyon sajnálom, hogy lemaradok a meccsről, mert pénteken a jövő évi női Európa-bajnoksággal kapcsolatos szerződésről tárgyalunk majd az EHF vezetőivel. Igaz, a megbeszélés 4 órakor kezdődik, de úgy ülünk asztalhoz, hogy a dokumentumot mindenképpen még pénteken alá akarjuk írni. Nem csodálkoznék, ha ez valamikor este 8 előtt történne meg Bécsben. Marad tehát az autórádió hallgatás hazafelé az úton. Nagyon nehéz és kemény meccsre számítok, de a győzelmünket így is elképzelhetőnek tartom. A csapatnak ki kell zárnia a külső körülményeket, és akkor sikeresek lehetünk.

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém válogatott kézilabdázója:

- Hát persze, hogy megnézem a meccset, és nagyon is bízom a győzelmünkben. Igaz, 6 órakor bajnoki meccset játszunk a Gyöngyössel, de aztán iparkodok majd haza, szerintem nem sokról fogok lemaradni. Képesnek tartom a „rokonokat” a győzelemre, és kívánom is, hogy járjanak sikerrel!

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)