Olimpiai bajnokok az augusztus 20-i kitüntetettek között

Olimpiai bajnokok az augusztus 20-i kitüntetettek között

2018. 08. 20.
Megosztás


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

Gulyás Gergely azt mondta, a kitüntetésekkel nagyszerű teljesítményért, sok évtizedes elkötelezett munkáért, a nemzeti közösség kitartó szolgálatáért mondanak köszönetet. A díjazottak sokféle tudással, tapasztalattal, teljesítménnyel járultak hozzá a nemzet fennmaradásához, ugyanakkor ezek mögött "hasonló elkötelezettség, alázat, felelősségvállalás, munka és szeretet áll" - tette hozzá, hangsúlyozva, a kitüntetettek hozzájárultak ahhoz, hogy "Magyarország mindannyiunknak egyszerre lehessen otthona és hazája".

Az ünnepségen Kásler Miklós átadta a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéseket, Gulyás Gergely pedig a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetéseket. A két miniszter közösen adta át a Magyar Érdemrend középkeresztje és a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal állami kitüntetéseket.

Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatot adott át:

KŐ ANDRÁS író, sportújságíró, szerkesztő, rádióriporter, a Magyar Hírlap munkatársa részére,

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

AMBRUS MIKLÓS olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázó,

GELEI JÓZSEF olimpiai bajnok labdarúgókapus, szakedző

KADLER GUSZTÁV IMRE, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség regionálisműködéséért felelős alelnöke,

MONSPART SAROLTA világbajnok tájfutó, az Idősek Tanácsának tagja

(MTI Foto:kormany.hu)