Olimpiai bajnoktársai is köszöntötték a 80 éves Kertész Alicét

Olimpiai bajnoktársai is köszöntötték a 80 éves Kertész Alicét

2015. 11. 18.
Megosztás

Sűrű programokkal telt kedden a 80. születésnapját ünneplő Kertész Alicénak. Miután az olimpiai és világbajnok tornászt a MOB székházában Szabó Bence és az iroda munkatársai felköszöntötték, délután a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület Bécsi utcai helyiségében olimpiai bajnoktársai, a Nemzet Sportolói, a szövetség vezetői is jókívánságaikat fejezték ki. Felköszöntötték többek közt Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, dr. Magyar Zoltán a MOB alelnöke és a melbourni bajnok kéziszercsapat tagjai is.

Először a házigazda Takács Tibor, az egyesület elnöke köszöntötte az ünnepeltet és a megjelenteket. A távollévő Dömötör Zoltán, vízilabdázó olimpiai bajnok kérésének megfelelően átadta ajándékát az ünnepeltnek.

Dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a Magyar Torna Szövetség elnökét, a MOB és a MOA alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy tapasztalta, milyen kemény és követelménytámasztó edző volt Kertész Alice. A sportvezető átadta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának üdvözletét és ajándékát, majd Altorjai Sándor torna-főtitkárral közösen a szövetség nevében is köszöntötték Melbourne bajnokát.

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója a magyar női tornászcsapat 1956-os győztes szalaggyakorlatáról találóan azt mondta: „ahogy Ti lengettetek, nem lengetett úgy senki.”

Kertész Alice meghatódott a tiszteletére összegyűlt népes csapat láttán, majd külön köszönetét fejezte ki a házigazdának, a volt csapattársaknak és más sportágak képviselőinek is, hogy nem felejtették el születésnapján.

A tornászok közül az eseményen részt vett Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója; Köteles Erzsébet olimpiai bajnok; Tass Olga olimpiai bajnok; Makray Katalin olimpiai ezüstérmes; Császár Mónika, Békési Ilona és Ducza Anikó olimpiai bronzérmes.

A házigazda virággal köszöntötte a szintén ezen a napon születésnapját ünneplő Császár Mónikát is.

Az ünnepségen más sportág képviselői is megjelentek: Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója; Balczó András, háromszoros olimpiai bajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója; Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó; Gelei József és Szentmihályi Antal labdarúgó olimpiai bajnokok; Bóbis Ildikó olimpiai ezüstérmes vívó; Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes kenus; Mohácsi Ferenc olimpiai bronzérmes kenus; valamint Kontsek Jolán olimpiai bronzérmes atléta.

Az ajándékok átadása után zenés születésnapi köszöntéssel kedveskedtek a vendégek az ünnepeltnek.

A délutánon igen nagy volt az egy négyzetméterre eső olimpiai érmesek és a Nemzet Sportolóinak száma a Bécsi utca 1. szám alatt...

(MOB-MOA/Győr Béla; fotó: Kozma János, Róth Tamás)