Olimpiai fenntarthatóság – előadás a Föld Napján

Olimpiai fenntarthatóság – előadás a Föld Napján

2022. 04. 28.
Megosztás

A Föld Napján, április 22-én Olimpia a fenntarthatóság jegyében címmel tartott online előadást az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat keretében Pignitzky Dorottya a Magyar Olimpiai Bizottság Sportigazgatóságának munkatársa.

A résztvevőket Parádiné Kenéz Tünde, a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa, a DHSE Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztály vezetője köszöntötte. Az online programon Hajdú-Bihar megyei pedagógusok vettek részt, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és a sport iránt. A hallgatóság között volt többek közt az egykori olimpikon Gondáné Fórián Csilla és Csiszár Antal testnevelő tanár, a Harangi Imre Olimpiai Baráti Kör elnöke is.

Pignitzky Dorottya előadásában részletesen ismertette a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerepét, tevékenységét a fenntarthatósági témában. Bemutatta a NOB kiadványait, részletezte a nyári és a téli olimpia jellegzetességeit, problémáit. Prezentációjában kitért a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, a 2020-as téli ifjúsági olimpia, a 2021-es nyári és 2022-ben megrendezett téli olimpia sajátosságára, sőt kulisszatitkokat is megosztott az érdeklődőkkel.

(MOB/MOA; PKT; fotó: NOB, olympic.org)