Olimpiai projekthét a Vajda Péter Sportiskolában

Olimpiai projekthét a Vajda Péter Sportiskolában

2012. 10. 13.
Megosztás

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanulói már csak az iskola képzési profilja miatt is nagy érdeklődéssel követték figyelemmel a XXX. nyári olimpiai játékokat.

A hagyomány kötelez, hisz az iskola padjait olyan kiváló olimpikonok koptatták mint Benedek Gábor öttusázó, Kozma István birkózó, Rejtő Ildikó vívó vagy Regőczy Krisztina műkorcsolyázó. Az iskolában az emelt szintű testnevelési képzést 2008-ban egészítette ki a sportiskolai képzés, tanítványaink jó része igazolt versenysportoló.

Az olimpia és az olimpikonok tiszteletére – no meg az iskolaközösség tanév eleji összekovácsolására – az iskola testnevelési munkaközössége szeptember utolsó hetében olimpiai projekthetet szervezett „Fussunk neki az új tanévnek!” címmel. Ebben helyet kapott a hagyományos tisztviselőtelepi utcai futóverseny éppúgy, mint az egyéni és csoportos „vajdalimpiai” próbák, a tanár-szülő-diák váltófutás, közös aerobic és gerinctorna, no meg a tematikus szaktárgyi órák, amelyeken a sport, a mozgás és az olimpiák szaktárgyi vonatkozásairól tanulhattak a diákok.

A projekthét csúcspontjaként diákok, tanárok és szülők is találkozhattak a londoni olimpia hőseivel: Szilágyi Áron kardvívóval, Kiss Gergely vízilabdázóval és Tóth Dávid kajakozóval. A jó hangulatú találkozókon felejthetetlen példát kaptunk küzdeni tudásból, sportszerűségből, a tanulás és az élsport követelményeinek összehangolásából és a tudatos életvezetésből.

A világhírű író, Paulo Coelho szerint „A világnak semmi másra nincs szüksége, mint példákra, olyan emberekre, akik az álmaik szerint tudnak élni, és képesek harcolni az elképzeléseikért.” Azt hiszem ebből a szempontból ezen a héten feltöltekezhettünk egy életre – s hátha tíz-tizenöt év múlva előkeresve a mostani fotókat már nemcsak három olimpikont ismerünk majd fel rajtuk, hanem megtaláljuk a riói vagy az azt követő olimpiák hőseinek gyermekkori képeit is…

(Szontagh Pál igazgató)