Bemutatták a Sport 2015 évkönyvet

Olimpikonok és mintegy 100 kiállító a XX. nemzetközi gyűjtőtalálkozón

2018. 09. 30.
Megosztás

Közel két órával a kezdés előtt már többen is várakoztak a gyűjtők közül a Mező Ferenc általános iskola kapujában, hogy beléphessenek a kétszeres olimpiai bajnok Martinek Jánosról elnevezett tornaterembe.

A XX. Sport és Olimpiai Témájú Nemzetközi Gyűjtőtalálkozót, amelyet a MOB Mező Ferenc Sportbizottság Emlék- és Hagyományőrző Albizottsága szervezett, hatalmas érdeklődés kísérte. Az előre bejelentkezett gyűjtőknél jóval többen, közel százan hozták el féltett kincseiket.

Röviddel 10 óra után a hét országból érkezett gyűjtőket Vékássy Bálint, a MOB főtitkára köszöntötte.


A meghívott három díszvendég az olimpiai bajnok Martinek János öttusázó, az ökölvívó Gedó György és a kétszeres olimpiai résztvevő kézilabdázó, Vass Károly szorgalmasan írták alá autogramkártyáikat. De a gyűjtök között is találhattunk olimpikon sportolót.

A 76 éves, kétszeres olimpikon Aranyos István az olimpiai témájú jelvényeket gyűjti, de elhozta a szívtranszplantált élsportoló tornász az általa összeállított ”A mindennapos egészségért” című kis tornafüzetét is, amelyet a kiadvány előszavában Prof. dr. Merkely Béla, a MOB Orvos Bizottságának tagja ajánl mindenki figyelmébe.

A gyűjtők nagy szakértelemmel tanulmányozták egymás portékáit. Több értékes tárgy cserélt gazdát, többek között az aranycsapat londoni 6-3-as sikerének helyszínéről küldött, Puskás Ferenc által aláírt képeslap is.


Október 20-án kezdődik Budapesten a birkózó világbajnokság. Az eseményt szervezők ebből az alkalomból több korábbi olimpiai bajnok birkozó és a vb-n induló sportoló autogramkártyáját készítették el. Hamar elfogyott a több száz kártya, amelyet a magyar szövetség küldött a gyűjtőtalálkozóra. Többen jelezték, hogy ezeket a kártyákat a Papp László Arénában aláíratják a sportolókkal.



A közel négy órás találkozó mindenki számára nagy sikerrel, eredményesen zárult. Több résztvevő elmondta, jövőre is eljönnek az eseményre. A találkozók sora már vasárnap Pozsonyban folytatódik, ahová sokan tovább utaztak a résztvevők közül.

(MOB, fotók: MOB/Szalmás Péter)